Un consilier PSD se întreabă cine va răspunde pentru pierderea a milioane de euro, dacă lucrările din centrul istoric al Timişoarei vor întârzia

Asta, la două zile după de primarul liberal declarase că termenul de execuţie al acestor lucrări nu e pericol de pierdere a finanţării

Alfred SimonisUn consilier local PSD și-a reiterat criticile la adresa primarului liberal al Timişoarei, pe care îl acuză de lipsă de implicare în impulsionarea ritmului de desfășurare a lucrărilor din centrul istoric al orașului. Cu două zile înaintea acestor acuzaţii, vorbind despre lucrările de reabilitare a centrului istoric, primarul Timişoarei spunea că acestea se desfășoară în grafic.

 

Consilierul local PSD Alfred Simonis, recent desemnat lider de grup al consilierilor locali PSD din cadrul Consiliului Local al Primăriei Timișoara, revine cu un nou atac îndreptat în direcția edilului liberal Nicolae Robu. Acum îl acuză de lipsă de implicare în desfășurarea într-un ritm alert a lucrărilor din centrul istoric al Timișoarei.

Deşi la începutul săptămânii, primarul a declarat că lucrările din centrul istoric se află în grafic, precizând că acest fapt a fost confirmat recent și de Agenția de Dezvoltare Regională V Vest, consilierul local PSD Alfred Simonis a declarat, ieri, că stagnarea activității pe șantierele din centrul orașului denotă lipsă de interes din partea edilului şi lipsă de implicare din partea firmei responsabile cu execuția lucrărilor. „Lucrările de reabilitare a centrului istoric al Timişoarei sunt luate în derâdere de societatea care a câştigat licitaţia, iar reacţia administraţiei locale întârzie să apară. După ce în urmă cu două săptămâni primarul Nicolae Robu anunţa senin că pietrarii au plecat la cosit fânul, acum vine cu o nouă explicaţie ridicolă care să justifice lipsa muncitorilor de pe şantiere: oamenii au treburi în gospodăriile proprii”, acuză Alfred Simonis, într-un comunicat trimis redacţiei.

Acesta mai spune că, în condițiile în care a trecut mai mult de o lună de când lucrările de pe șantierele din centrul orașului stagnează, primarul nu a avut nicio reacție fermă cu privire la această situație. „PSD îi solicită, din nou, primarului să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrarea să fie finalizată la timp (termenul limită este 31 decembrie 2015) şi să nu se mai ascundă în spatele unor scuze penibile”, declară Alfred Simonis.

Acesta apreciază și că este nefirească abordarea primarului Nicolae Robu în raport cu reprezentanții firmei Romprest, care a câștigat lucrările de execuție.

Considerăm că este inadmisibil ca o lucrare atât de importantă să fie tratată cu dispreţ de firma câştigătoare a licitației. Ritmul alert de dezvoltare a oraşului, clamat atât de des de edilul Timişoarei, se simte doar în declaraţii publice, nu şi în acţiuni concrete, care, vedem cu toţii, lipsesc cu desăvârşire”, este de părere consilierul local PSD Alfred Simonis. Care fomulează și o întrebare pe adresa edilului Nicolae Robu, legată de implicațiile unei eventuale nefinalizări la timp a lucrărilor din centrul istoric: „În final, rămâne o singură întrebare pe care dorim să o adresăm primarului Nicolae Robu: dacă termenul de execuţie este depășit, cine va răspunde pentru pierderea a milioane de euro din fondurile europene alocate pentru această lucrare?”

Cu două zile înaintea acestor acuzaţii, vorbind despre lucrările de reabilitare a centrului istoric, primarul Timişoarei spunea că acestea se desfășoară în grafic şi dădea asigurări că nu există motive de îngrijorare că nu ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului, când expiră perioada alocată absorbției de fonduri europene alocate României în exercițiul financiar 2007 – 2013.

 

Citeşte şi:

Primarul Timişoarei, despre lucrările de reabilitare a centrului istoric: „Nu vom pierde banii prin nefinalizarea lucrărilor până la sfârșitul anului”

Print Friendly, PDF & Email