Un cinematograf rural, inaugurat cu filmul „De ce eu?”

 Emilian-Oprea-in-De-ce-euPrimăria Gottlob inaugurează sâmbătă, 25 iulie, de la ora 18, Cinematograf Comunal, în cadrul festivalului de film „Ceau, Cinema!”. Prima proiecţie va fi filmul lui Tudor Giurgiu, „De ce eu?”.

 

Primăria Gottlob inaugurează sâmbătă, 25 iulie, de la ora 18, Cinematograf Comunal, în cadrul festivalului de film „Ceau, Cinema!”.

Vechea clădire a cinematografului a fost reabilitată prin Programul de Cooperare Trasfrontalieră Ungaria – România 2007- 2013. Partea română a contribuit la acest proiect cu 133.000 de euro, din care 98.000 de euro au fost investiţi în reabilitări, construcţii şi montaj, transmite Primăria Gottlob, prin intermediul unui comunicat trimis redacţiei.

Din punctul meu de vedere, este un lucru extraordinar şi mă bucur că am reuşit să accesăm fonduri europene pe programe transfrontaliere. Din vara aceasta ne vom bucura de o Casă de cultură în toata regula”, declară primarul comunei, Gheorghe Nastor.

Cu prilejul inaugurării Cinematograful Gottlob – care are loc în cadrul festivalului de film „Ceau, Cinema!” –, aici sunt programate şi câteva proiecţii. Prima, care are loc sâmbătă, de la ora 14, este De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, filmul despre sinuciderea suspectă a tânărului procuror Cristian Panait. De la ora 17 este programat Bad Penny Kowalski, un film în regia lui Andrei Crețulescu. Inauguarea cinematografului este programată pentru ora 18, tot atunci având loc şi proiecţia filmului Pașaport de Germania, după film fiind programată o discuţie a publicului cu regizorul Răzvan Georgescu. În aceeaşi zi, de la ora 20, va fi proiectat filmul Comoara, în regia lui Corneliu Porumboiu, ulterior fiind programate discuţii cu actorii Toma Cuzin și Cristina Toma.

În aceeaşi seară, de la ora 22, pe Stadionul Gottlob va fi proiectat filmul lui Radu Jude, Aferim!, după proiecția filmului fiind programată o  discuție a actorului Toma Cuzin cu publicul.

Duminică, 26 iulie, de la ora 10, la Cinema Gottlob va fi proiectat filmul de animaţi Jean, băiatul Lunii, iar de la ora 16, sub genericul “Filme bănăţene”, Hijacking Exit, în regia lui Flavius Băican. În aceeaşi seară, de la ora 18, va fi proiectat filmul Festivalul punk al lui Ziva, în regia lui Ognjen Glavonic, iar de la ora 20, Testimonial, filmul regizorului Răzvan Georgescu, care, după proiecţia filmului, va participa la discuţii cu spectatorii.

De la ora 22, pe Stadionul Gottlob va fi proiectat filmul desemnat cîștigător al competiției “Ceau, Cinema!”.

“Ceau, Cinema!” este primul festival timişorean dedicat filmului european, care, începând cu 22 iulie, invită publicul iubitor de cinema la cinci zile de proiecţii ce se vor desfăşura la Grădina de vară „Capitol”, Casa Artelor şi în comuna Gottlob.

„Vă aşteptăm cu drag şi cu lubeniţă!”, transmite primarul comunei, Gehorghe Nastor.

 

Citeşte şi:

„De ce eu?”, o peliculă-avertisment şi o reflecţie asupra unei (im)posibile repetabilităţi a istoriei

Regizorul Tudor Giurgiu: „Am simţit că filmul «De ce eu?» poate descătuşa”

Print Friendly, PDF & Email