Un asasinat comis în Timişoara, acum şapte ani, rămas tot cu autor necunoscut

politia-nu_treceti Foto giurgiuveanul.roÎn 8 aprilie se împlinesc şapte ani de când directorul unei firme din Timişoara a fost ucis propria casă, aparent, în scop de jaf. Polţia nu a soluţionat cazul, ucigaşii fiind liberi.

 

Într-o scrisoare trimisă pe adresa redacţiei, un grup de angajaţi şi foşti angajaţi ai SC Telco-PE SRL Timişoara îşi exprimă indignarea faţă nesoluţionarea unui omor, comis în urmă cu şapte ani, a cărui victimă a fost propriul lor patron: „Se împlinesc şapte ani de când unul sau mai mulţi ticăloşi i-au luat viaţa în propria casă, şi o grămadă de incompetenţi/indolenţi, reprezentanţi ai organelor statului, menite, teoretic, să ne protejeze pe noi, cetăţenii de rând, o grămadă de indivizi cu funcţii răsunătoare şi salarii impresionante nu au reuşit să dea de capăt acestei crime oribile. Nu au reuşit, nu s-au străduit destul şi nici măcar nu mai mimează că i-ar preocupa cazul”.

Dan TripaDirectorul general al firmei de echipamente electronice Telco, Dan Tripa, a fost găsit mort în 8 aprilie 2009, în locuinţa sa din Timişoara. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, fusese înjunghiat de mai multe ori, în abdomen, iar în gâtul acestuia asasinii lăsaseră înfipt un cuţit. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit de către fosta lui soţie şi de către fiul său cel mare.

Moartea violentă, descoperirea în mâna acestuia a unui pistol cu bile de cauciuc şi lipsa unor bunuri din casă, inclusiv a maşinii victimei, o Skoda, indicau, de la început, ipoteza uciderii sale în scop de jaf. Câteva ore mai târziu, după ce a fost alertată, Poliţia a descoperit maşina abandonată pe o stradă din Timişoara. Autoturismul fusese cel mai probabil folosit de hoţi pentru a transporta bunurile furate, în habitaclu găsindu-se şi urme de sânge.

Ancheta a fost preluată, în 2010, de procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Timiş, după care dosarul a fost trimis spre soluţionare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi a revenit la Poliţie, unde a rămas în cercetare.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis, sorin.olaru@timpolis.ro