Un an de British International School în Timișoara (P)

Cum arată școala după primul an de funcționare și unde mai sunt locuri disponibile

British International School of Timișoara a încheiat cu succes un prim an marcat de provocări. Deschisă în septembrie 2019, şcoala a demonstrat într-un timp scurt că viziunea și obiectivele propuse devin realitate. Impactul a fost deosebit încă din primele săptămâni de funcționare, dovadă fiind listele de așteptare pentru toți anii de studiu, dar și acreditările internaționale obținute în timp record. Cererea ridicată pentru noi înscrieri, după începerea cursurilor, a determinat creșterea capacității de școlarizare.

 

O experiență multiculturală – 330 de elevi din 20 de țări

Am început cursurile în septembrie 2019 cu puțin peste 200 de copii, pentru ca, în primele luni de funcționare, să ajungem la peste 270 de elevi. Am fost plăcut surprinși să constatăm atașamentul părinților și al copiilor, astfel încât, în ciuda perioadei atipice prin care trecem, aceștia nu doar că ne-au rămas alături, dar recomandă activ școala noastră, acest lucru continuând să atragă numeroase familii în proiectul nostru. În acest moment, avem peste 330 de elevi înscriși, din 20 de țări, și ne îndreptăm spre capacitatea maximă. Mai avem doar 25 de locuri disponibile împărțite pe anii de studiu pentru anul școlar următor. Acest lucru este extraordinar, ne dă încredere, dar ne și responsabilizează. Dorim să mulțumim pe această cale tuturor parinților care ne-au fost alături. În același timp, vrem să-i asigurăm că vom continua ceea ce am început și ca avem capacitatea de a adapta modalitățile de predare și interacțiune cu elevii la realitatea de azi“, subliniază Ciprian Țiplea, directorul British International School of Timișoara.

 

Reperele primului an școlar la British International School of Timișoara

British International School of Timișoara și-a început activitatea în 2019, într-un campus situat în nordul orașului, pe strada Aurora, construit în jurul unei clădiri istorice complet renovate, clădire ce datează din 1910.

Pe lângă implementarea programei academice și a programelor specifice, scoala a derulat cu succes o serie de evenimente: sărbătorirea Zilei Națiunilor Unite, spectacolul de iarnă al școlii primare, primul concert de colinde și o serie de alte proiecte și evenimente care se regăsesc în prima revista a scolii – BIST Phoenix Magazine, care se regăseşte şi în format digital pe site-ul şcolii.

Vă invităm să o răsfoiţi, pentru că prezintă, prin cuvinte, imagini şi culoare, o călătorie fantastică prin acest prim an școlar”, mai spune Ciprian Tiplea.

Foto: British School Timişoara

Un alt punct de referință îl reprezintă acreditările obținute – şcoala a obținut acreditările internaționale Cambridge și COBIS, în timp record, fapt subliniat și de inspectorii din Marea Britanie. În prezent, şcoala se află în proces de introducere prin ARACIP în “Registrul Special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și furnizează activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară”.

 

Pandemia a fost și rămâne o provocare pentru noi toți

British International School of Timisoara a adoptat rapid primele măsuri și a implementat gradual școala online, punând la dispoziţia elevilor și părinților instrumente și platforme dintre cele mai potrivite pentru acest gen de școlarizare. Școala online, în viziunea British International School of Timișoara, este un program dinamic, care se adaptează pe măsura ce învățăm împreuna cu profesorii, copiii și părinții, program ce funcționeaza și ce trebuie ajustat.

Astfel, a fost continuat într-un mod eficient programul educațional, luând însă în calcul echilibrul emotional al copiilor și timpul de expunere la ecrane. Din acest motiv programul a fost flexibil, a conținut o serie de strategii și componente specifice și a fost adaptat vârstei copiilor.

Ca răspuns la situația actuală, BIST a implementat și un program de tipul „summer school”, pentru 4 săptămâni, pe perioada verii. Programul este foarte apreciat, astfel încât, printr-un sistem de prezență alternativă, ținând cont de toate normele de siguranță și sănătate, toți copiii au avut ocazia să participe în campus-ul școlii – cu precădere în aer liber – la o serie de activități distractive și educative. Copiii s-au bucurat să se reîntâlnească, să socializeze și să se joace împreună într-un cadru placut și sigur.

 

Pregătiri pentru noul an școlar

„Uitându-ne spre viitor, ne pregătim pentru noul an școlar si lucram intens la noile norme de siguranță și o serie de proceduri menite să sprijine copiii și profesorii să se adapteze la situatia actuala. Avem în vedere câteva scenarii posibile pentru a facilita derularea procesului educațional”, arată Ciprian Țiplea.

Foto: British School Timişoara

British International School of Timișoara propune clase cu un colectiv restrâns de elevi – maximum 20 de elevi în fiecare clasă, respectiv un cadru didactic la fiecare 10 elevi în ciclul primar. Școala beneficiază de facilități şi tehnologie digitală moderne, resurse educaţionale de calitate, precum şi de laboratoare special destinate orelor de informatică, artă, muzică, dramă, științe. De asemenea, scoala pune la dispoziția elevilor un spațiu generos pentru educația în afara sălii de clasă, îmbinând armonios activitățile didactice cu cele de recreere. Pe tot parcursul școlarizării, elevii beneficiază de consiliere academică cu scopul de a-i ghida înspre un program educațional adecvat și adaptat pasiunilor și abilitățillor acestora.

Predarea este în limba engleză, dar limba română este parte din curriculum. Personalul didactic este format majoritar din profesori internaționali din Marea Britanie, dar și alte țări, cu experiență de predare în școli similare din întreaga lume.

Școlarizarea începe de la vârsta de 4 ani, pentru clasa pregătitoare, și continuă până la 18 ani (ultimul an de liceu), când elevii vor absolvi cu  Bacalaureatul Internațional.

 

Informații privind procedura detaliată de admitere în anul școlar 2020-2021 pot fi obținute prin email la admissions@britishschool-timisoara.ro sau prin telefon la 0799 408 341 în intervalul luni-vineri, orele 9.-17.

 

Print Friendly, PDF & Email