Un alt accident cu fugă de la locul faptei

Şoferul a abandonat o tânără şi o fetiţă, după ce le-a izbit în plin

Situaţiile în care şoferii vinovaţi de producerea unor accidente de circulaţie încearcă să scape de lege prin fuga de la locul accidentului sunt în creştere. De la începutul anului până în 27 august, 16 asemenea cazuri au fost înregistrate, faţă de doar 10 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Ultimul eveniment rutier de acest fel s-a produs marţi, pe strada Ardealul din Timişoara, unde un şofer cu permisul reţinut a lovit grav o femeie şi a rănit-o pe fiica acesteia, de doar doi ani.  

DCF 1.0Un accident teribil a avut loc în 27 august, pe strada Ardealul, din Timişoara. O femeie în vârstă de 28 de ani și fetiţa sa, de doi ani, au fost lovite chiar pe trotuar de un șofer al cărui permis de conducere fusese reţinut pentru viteză excesivă.

Potrivit Ancuţei Morariu, purtător de cuvânt al I.P.J. Timiş, C. Petru, de 25 de ani, din Timişoara, care se afla la volanul unui Audi, a pierdut controlul direcţiei, maşina părăsind partea carosabilă şi acroşându-le pe cele două. În urma impactului, femeia a fost grav rănită, fiind transportată la spital de către un echipaj S.M.U.R.D. Ea se află în stare gravă, având o fractură la piciorul drept şi leziuni la ambele picioare. În schimb, fetiţa, care se afla într-un cărucior, a a suferit răni ușoare, transportată la Spitalul „Louis Ţurcanu”.

Cele două au fost abandonate pe marginea drumului. La scurt timp, şoferul a fost identificat şi ridicat de poliţişti de acasă. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea realabilă a poliţiştilor şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul de conducere reţinut. El riscă acum până la şapte ani de închisoare pentru părăsirea locului accidentului şi închisoare de până la trei ani pentru vătămare corporală din culpă.

Acest accident se înscrie într-un lungă seria accidentelor cu gugă de la colul faptei. Din cele 121 de accidente grave de circulaţie înregistrate de la începutul anului, în opt cazuri şoferii vinovaţi au fugit de la locul accidentului. Alţi opt conducători auto au părăsit locul unor accidente uşoare.

Print Friendly, PDF & Email