Un actor al Teatrului German Timişoara, laureat al Premiilor “Pro Cultura Timisiensis”

Horia savescuHoria Săvescu, actor al Teatrului German de Stat Timişoara, este laureat la categoria „Certitudini”, la cea de-a XII-a ediţie a Premiilor „Pro Cultura Timisiensis”, cea mai importantă serie de distincţii culturale ale Timişului.

 

La ediţia din acest an a Premiilor „Pro Cultura Timisiensis” sunt distinse 21 de personalităţi ale vieţii cultural-artistice şi ştiinţifice, în cadrul a două secţiuni: „Seniori” şi „Certitudini”. Printre ele se numără şi un actor al Teatrului German de Stat Timişoara, Horia Săvescu.

Horia Săvescu s-a născut în 1986, la Timişoara. A absolvit Secţia de Actorie în limba germană din cadrul Facultăţii de Muzică a Universităţii de Vest din Timişoara. Din 2008 este actor al T.G.S.T., jucând roluri foarte variate în spectacole ale acestei scene, precum în Urâtul, de Marius von Ma­yenburg, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, Comedie pe întuneric, de Peter Shaffer, în regia lui Zeno Stanek, Mountain­bikerii, de Volker Schmidt, în regia lui Radu Alexandru Nica, Fetiţa din bolul peştelui auriu, de Morris Panych, în regia lui Radu Afrim, der­diedans, un spectacol coordonat de Florin Fieroiu, Pescăruşul, de A. Ce­hov, în regia lui Yuri Kordonsky, sau Tineri fără Dum­nezeu, după Ödön von Horváth, în regia lui Clemens Bechtel.

În octombrie 2010 a fost distins, în cadrul Festivalului Interetnic de Teatru Arad, cu Premiul pentru cel mai bun ac­tor în rol secundar masculin, pentru prestaţia sa în rolul „Lucky”, din spec­tacolul Aşteptându-l pe Godot de Sa­muel Beckett, în regia Christianei J. Schneider.

Print Friendly, PDF & Email