Umoriştii de la Times New Roman, „puşi” sub „Pălăria bănăţană”

Festival umor Palaria banatanaLa Timişoara a fost organizat, la finalul săptămânii trecute, festivalul bilingv sârbo-român „Pălăria bănăţană/Laloški šešir”, ajuns la a treia ediţie, care a reunit umorişti din cele două ţări. Printre invitaţi s-au numărat şi redactori ai portalului Times New Roman.

 

Evenimentul a fost deschis de consulul general al Republicii Serbia la Timişoara, Lazar Manojlović, care şi-a manifestat simpatia şi sprijinul necondiţionat faţă de literatura satirică modernă, şi de Aleskandar Čotrić, scriitor şi deputat în Parlamentul de la Belgrad, se arată într-un comunicat trimis redacţiei de către organizatori.

Festivalul a fost moderat de Goran Mrakić, ziarist la revista de limbă sârbă „Naša Reč”, care a şi tradus în limba română toate aforismele citite de oaspeţii din Serbia.

Printre invitaţii „Pălăriei Bănăţene” s-au numărat Bojan Ljubenović, Slobodan Simić, Vladimir Ćalić şi Aleksandar Čotrić, toţi din Belgrad, Pavica Veljović, din Surčin, Vladica Milenković, din Paraćin, Miroslav Rosić, din Variaş, Daniel Silvian Petre şi Goran Mišković, ambii din Timişoara. De asemenea, au fost expuse şi câteva caricaturi semnate de Nikola Otaš, din Belgrad, şi Sergiu Vasile, din Bucureşti.

Cel mai aşteptat moment al serii, spune Goran Mrakić, a fost revederea cu redactorii portalului satiric „Times New Roman”, „care au făcut din nou furori. Ovidiu Eftimie şi Sergiu Vasile i-au încântat pe cei prezenţi cu poantele lor”.

La finalul fetivalului, participanţilor le-au fost înmânate diplome, tricouri cu „calul verde”, simbolul festivalului, şi diferite cadorui simbolice. „Având în vedere că toţi cei prezenţi au plecat răzând, organizatori au constatat că şi-au îndeplinit cu brio obiectivul”, mai spunen Goran Mrakić.

La finalul festivalului, delegaţia sârbă l-a vizitat pe celebrul artist timişorean Ştefan Popa Popa`s, cu care s-a discutat despre posibilitatea organizării în viitorul apropiat a unei expoziţii a acestuia, în Parlamentul de la Belgrad. 

Print Friendly, PDF & Email