Ultimele spectacole jucate în cadrul FEST-FDR

„Moş Nichifor”. Foto Alex Iureş

FEST-FDR intră pe ultima sută de metri. Încă două zile de festival, încă două spectacole, două evenimente a căror diversitate dă măsura privirii exhaustive a selecției din acest an, anunţă organizatorii.

 

Marți, 29 septembrie, de la ora 20, la Sala 2, Teatrul Act din București prezintă un spectacol marca Alexandru Dabija: Moș Nichifor, după Ion Creangă. Un spectacol despre întâlnirea dintre două generații și confruntarea între două feluri de a vedea lumea: una conservatoare, ironic-tradiționalistă, și una modernă, agresivă în fragilitatea ei. Cu umorul debordant care, de fiecare dată, lasă loc reflecției, regizorul face din nou echipă cu un mare actor, Marcel Iureș, căruia i se alătură actrița Ruxandra Maniu.

„Constantin”. Foto Cristina Ganj

Miercuri, 30 septembrie, ultima zi de festival şi ultimul spectacol al FEST-FDR – S.O.S. 2020, programat la Sala 2, de la ora 20: Constantin, de Alexandru Popa, în regia lui Tudor Lucanu, o producție a Teatrului Național din Târgu Mureș. Așa cum declară însuși regizorul, spectacolul urmărește povestea lui Constantin Brâncoveanu dincolo de mit, într-o pendulare continuă între tragedia omului și comicul moravurilor, între atunci și acum, între lumea materială și cea spirituală. Spectacolul este, de asemenea, o ocazie de a aduce împreună pe scena festivalului doi actori care, în perioade diferite, au fost recompensați cu nenumărate aplauze de spectatorii Teatrului Național din Timișoara: Nicu Mihoc și Richard Balint.

Biletele pot fi achiziționate online pe www.tntimisoara.com sau de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic), al căror orar de funcționare este, pe întreaga durată a festivalului, zilnic între orele 11 și 19.

Print Friendly, PDF & Email