Ultimele pregătiri la podul care ar putea duce Timişoara în Guinness Book

Cu podul proiect Eco StuffEcoStuff România a ridicat, la Timişoara, un pod din pet-uri, care se vrea cea mai mare construcţie din pet-uri din lume. Inaugurarea podului este preconizată pentru seara aceasta.

 

“cu.podu” este un proiect iniţiat de EcoStuff Romania şi presupune ridicarea în Timişoara a celei mai mari construcţii din pet-uri din lume. Reuşita va aduce înscrierea proiectului în Guinness Book.

Prin intermediul acestui pod (foto Nicolae Grimacovschi – Fb), ridicat pe Bega, în zona Splaiului Vladimiresc nr. 15, organizatorii, reprezentanţii EcoStuff, îşi propun să atragă atenţia asupra cantităţii enorme de ambalaje din plastic care ajung în apele din întreaga lume. Acest lucru este cauzat în principal de depozitarea ilegală şi necontrolată a deşeurilor în zonele inundabile şi în albiile râurilor, în special pe cursurile superioare ale acestora. Aceste deşeuri sunt duse mai apoi de apă în timpul inundaţiilor în aval ajungând să polueze aproape toate râurile şi lacurile din România şi din întreaga lume. Reprezentanţii EcoStuff mai spun că au văzut de-a lungul timpului că doar o mică parte a populaţiei protejează mediul înconjurător. De altfel o dovadă concludentă a acestui fapt este numărul mare de pet-uri adunate din Timişoara, care stau la baza construcţiei podului, adică, în jur de 75.000 de pet-uri.

Construirea celui mai mare pod din pet-uri din lume presupune colectarea în prealabil a cel puţin 100.000 de pet-uri, proiectul dovedindu-se mai mare decât se credea iniţial”, spunea, odată cu demararea proiectului, la finalul lunii aprilie, Radu Rusu, reprezentant EcoStuff.

Deşi inaugurarea podului fusese stabilită pentru 12 iulie, aceasta a fost amânată din cauza numărului mic de voluntari care au pus umărul la construirea acestui pod.

Print Friendly, PDF & Email