Ultima Tură de cultură din acest an, în zona Ciacova

Foto: Alergotură

După mai multe trasee reușite de alergare prin Banat, Clubul Sportiv Asociația Alergotura și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș invită toți pasionații de cultură prin alergare la ultima Tură de cultură din 2019.

 

Sâmbătă, 30 noiembrie, pasionații de jogging pot alege Tura de cultură Chaak, cu vizitarea cetății uitate de la Ciacova și a ariei de protecție specială Pădurea Macedonia.

Aceasta este ultima Tură de cultură din acest an, după un șir reușit de ieșiri în natură cu alergare și vizitare (Traseul Kurganelor din zona Igriș-Sânpetru Mare, Tura Sanctuarelor din zona Parța-Cebza, Traseul Șvabilor pe tura Jimbolia-Grabaț-Lenauheim și Traseul Banatul montan pe ruta Gladna Română-Zolt), fiecare având o medie de 50 de participanți la fiecare întâlnire. Promovarea valorilor istorice amintește astfel locuitorilor Banatului că această zonă merită redescoperită și înțeleasă pentru a uni comunitatea locală.

Începând cu turele sportive de alergare la Murani-Cornești, Jdioara, Mașloc-Charlotenburg, Pietroasa-Crivina de Sus-Poieni, Tura de cultură este un proiect care dorește să atragă grupurile de alergători amatori din comunitatea locală și regională, iubitori de mișcare de toate vârstele, pentru a promova explorarea zonelor rurale, departe de poluare și zgomot. În acest fel comunităților rurale le sunt create oportunități de dezvoltare a serviciilor și activităților în domeniul turismului.

Tura de cultură este un proiect prin care am descoperit noi trasee de alergare, dar și destinații cu potențial turistic. Am putea spune că a fost șansa pentru câteva sute de iubitori de mișcare să descopere resursele turistice ale Banatului despre care puțină lume știe. Ne dorim să continuăm acest proiect și în anul 2020”, spune Adrian Ciutina, președintele Alergotura, asociaţia care a organizat evenimentele cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Print Friendly, PDF & Email