Ultima parcelă din Parcul Industrial Timişoara, scoasă la licitaţie în octombrie

Consiliul Județean Timiş anunţă că o nouă parcelă din Parcul Industrial și Tehnologic Timișoara a fost concesionată în urma unei licitații publice, parcul fiind astfel la un pas de 100% grad de ocupare. Ultima va fi scoasă la licitaţie în luna octombrie.

 

Suprafața parcelei concesionate se ridică la aproape 4000 mp, iar valoarea redevenței este de 4 euro/mp/an + TVA, adică aproape 16.000 de euro/an, bani ce intră în bugetul județului, alături de alte taxe și impozite.

Câștigătoare licitaţiei, tarnsmit reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş, este o societate care are ca obiect de activitate realizarea de software-uri la comandă orientate spre client. De altfel, compania își desfășoară deja activitatea în Parcul Industrial, extinzându-și astfel operațiunile, fiind parte a unui grup ce activează în aproape 20 de țări, pe patru continente.

În cadrul Parcului Industrial și Tehnologic Timișoara (PITT), situat la ieșirea din Timișoara spre Cenad, a mai rămas disponibilă spre concesionare o singură parcelă, în suprafață de 1437 mp, licitația pentru atribuirea acesteia urmând a fi organizată în luna octombrie.

„Extinderea activităților economice în cadrul Parcului arată că economia Timișului crește chiar și în context pandemic, județul nostru fiind în continuare atractiv din punct de vedere investițional. În plus, am simplificat documentația de atribuire, în care sunt prevăzute condițiile participării la licitație, reducând numărul de documente de calificare solicitate. De asemenea, am început să creăm noi facilități în cadrul Parcului, precum o parcare auto. Vom continua să sprijinim economia locală atât prin investiții publice, cât și crearea unei infrastructuri pe măsura așteptărilor agenților economici”, declară Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș.

Parcul Industrial al CJ Timiş găzduiește 20 de companii românești și străine, cu capital german, irlandez și italian

Print Friendly, PDF & Email