Ucigaşul poliţistului din Timiş s-a sinucis în penitenciar

Bărbatul care a împuşcat mortal un poliţist din Recaş, duminica trecută, a fost găsit spânzurat, în Penitenciarul Timişoara.

 

Oficialii Penitenciarului Timişoara anunţă că azi, în jurul orei 6.30, personalul medical al penitenciarului a fost solicitat să-i acorde primul-ajutor lui Lepa Marcel Ionel, găsit spânzurat cu cearşaful, în grupul sanitar al camerei de deținere.

Concomitent aplicării manevrelor de resuscitare, a fost solicitat Serviciul unic de urgență 112. În ciuda eforturilor depuse de membrii echipajului SMURD, aceștia au constatat decesul, la ora 7.15.

Administrația Penitenciarului Timişoara a anunțat familia persoanei decedate, a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Totodată, la nivelul penitenciarului s-a declanșat o verificare internă pentru a se stabili împrejurările producerii suicidului.

În 2 iunie, Lepa Marcel Ionel, dat în urmărire pentru tâlhărie şi încercuit de o echipă de poliţie din Recaş, a deschis focul asupra unui poliţist, Cristian Amariei, de 43 de ani, din Recaş, omorându-l, apoi a reuşit să fugă apoi. A fost descoperit şi prins în dimineaţa zilei de 4 iunie, în Izvin, în casa bunicii unui prieten de-al său. Bărbatul avea plăgi prin împușcare a fost transportat la Spitalul Municipal Timişoara, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. A fost externat vineri, 7 iunie, şi dus în Penitenciarul Timişoara, după ce pe numele lui fusese emis mandat de arestare pe 30 de zile, pentru omor calificat, ultraj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, toate aflându-se în concurs real şi în stare de recidivă postcondamnatorie.

Print Friendly, PDF & Email