Ucigaşul poliţistului Cristian Amariei a fost prins

Poliţiştii l-au capturat, în această dimineaţă, la Remetea Mare, pe Lepa Marcel Ionel, ucigaşul poliţistului Cristian Amariei. Acesta avea asupra lui pistolul cu care l-a omot pe omul legii, dar, luat prin surprindere, nu a mai apucat să-l folosească.

 

Lepa Marcel Ionel a fost descoperit şi prins, în această dimineaţă, în jurul orei 4.30, în Izvin, în casa bunicii unui prieten de-al său. Cu o zi înainte, casa fusese percheziţionată de Poliţie, oamenii legii găsind urme de sânge.

În momentul localizării și prinderii acestuia în această dimineaţă, polițiștii nu au făcut uz de armamentul din dotare, transmite Inspectoratul General al Poliţiei Române. Bărbatul avea plăgi prin împușcare, motiv pentru care s-a solicitat intervenția ambulanței, fiind transportat la Spitalul Municipal Timişoara, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Potrivit IGPR, echipajul de poliţie, din care făcea parte şi Cristian Amariei, se afla duminică în căutarea bărbatului dat în urmărire internaţională. Aceştia l-au depistat într-o casă din Izvin, pe care au înconjurat-o, moment în care suspectul a sărit pe un geam exact în faţa lui Cristian Amariei, pe care l-a împuşcat în zona pieptului şi a gâtului. În timp ce medicii de pe Ambulanţă încercau să-l resusciteze, ceilalţi trei colegi ai poliţistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra lui, rănindu-l în zona umărului. Bărbatul însă a fugit.

Oamenii legii l-au căutat până târziu în noapte, apoi căutările au fost reluate luni dimineață, când, în Timiş, au fost aduse forţe suplimentare din Bucureşti, Arad şi Caraş- Severin, în zonă ajungând şi şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda. Totodată, fusese solicitat și sprijinul structurilor de Poliție de Frontieră și ale Jandarmeriei şi al Inspectoratului General de Aviație al MAI, în vederea survolării zonei și sprijinirii echipajelor din teren.

Lepa Marcel Ionel, de 47 de ani, din Lugoj, fusese dat în urmărire internaţională pentru tâhărie. Lepa este, însă, recidivist. Acesta a fost condamnat definitiv, în aprilie 2018, la patru ani şi opt luni de închisoare pentru tentativă de tâlhărie, după ce, în 30 septembrie 2014, l-a atacat cu un briceag pe un fermier din Belinţ care l-a surprins în timp ce încerca să fure motorină de pe o combină agricolă. În trecut, Lepa a fost condamnat pentru zeci de furturi.

Procurorii Tribunalului Timiş i-au deschis acum dosar penal, cercetându-l pentru mai multe infracţiuni: omor calificat, ultraj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, toate aflându-se în concurs real şi în stare de recidivă postcondamnatorie, după cum declară reprezentanţii instituţiei.

Print Friendly, PDF & Email