Uber România condamnă violenţele de la Timişoara dintre taximetrişti şi şoferi Uber

Uber România condamnă ferm actele de violență din ultimele zile, indiferent că au fost îndreptate împotriva șoferilor de taxi sau a șoferilor parteneri Uber, anunţă compania printr-un comunicat trimis redacţiei.

 

Am trimis un mesaj tuturor partenerilor noștri în care i-am sfătuit, în cazul în care sunt victimă a unor agresiuni, să apeleze imediat la 112, asigurându-i de tot sprijinul nostru”, transmit reprezentanţii companiei.

Pe de altă parte, aceştia anunţă că niciunul dintre cei care inițiază conflicte ori dau curs provocărilor nu vor mai avea acces în aplicație: „Astfel de comportamente nu își au locul în comunitatea Uber.”

Reprezentanţii companiei se declară îngrijorați de numărul tot mai mare de agresiuni raportate de partenerii săi, în ultimele zile, de la șicane în trafic, atacuri cu ouă, mașini avariate până la atacuri fizice. „Facem apel la calm și dialog civilizat. Oamenii au nevoie atât de taxi, cât și de servicii ca Uber, iar astfel de atacuri pun în pericol siguranța tuturor participanților la trafic”, încheie oficialii Uber România.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, între mai mulţi taximetrişti timişoreni şi câţiva şoferi de la Uber a izbucnit scandal, după ce un taximetrist a anunţat prin staţie că ar fi fost agresat de mai mulţi şoferi de la Uber. Au urmat bătăi şi urmăriri în trafic. Colegii taximetristului au pornit în căutarea celor care l-ar fi agresat, apoi s-au dus în cartierul Soarelui, unde locuieşte primarul Nicolae Robu, şi au claxonat îndelung, în semn de protest.

A doua zi, 45 de taximetrişti au fost amendaţi de către Poliţia Timiş, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi pentru loviri şi alte violenţe, cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email