Uber a ajuns la Timișoara

uber_tm_aplicatie-1-1Serviciul Uber este disponibil și în Timișoara începând de azi, de la ora 13.

 

Uber este aplicația de ridesharing care pune în legătură pasageri cu cei mai apropiați șoferi parteneri care vor să împartă o cursă cu mașina lor personală.

Toți timișorenii care nu au încercat Uber până acum vor beneficia de o primă cursă gratuită, în limita a 30 de lei, dacă își fac un cont pe Uber.com/App și introduc în aplicație codul TMIMISOARA, anunţă reprezentanţii companiei, într-un comunicat trimis redacţiei.

Primul timișorean care a încercat acest serviciu este Ştefan Szakal, un antreprenor local care a pus bazele mai multor afaceri în domeniul industriilor creative. „Timișoara avea nevoie de încă o alternativă. Uber e un serviciu pe care îl folosesc mult atunci când sunt în străinătate. L-am folosit în Statele Unite, în Londra, în Paris sau în Viena. Ca turist, îl folosesc cu plăcere pentru că știu înainte, cu aproximație, cât am de plătit, sunt mereu pe hartă și nu îmi trebuie numerar. Mă bucur că acum îl pot folosi și acasă”, declară Ştefan Szakal.

Tarifele Uber sunt transparente, iar plata se face electronic, prin aplicație, fără numerar și fără bacșiş, mai tarnsmit oficialii companiei. După fiecare cursă, utilizatorii au acces online la factura fiscală.

O cursă de la Aeroport până la Piața Unirii, de exemplu, va fi de aproximativ 9  lei, în condiții de trafic normal.

Cursele cu Uber nu sunt anonime, întrucât atât pasagerii, cât și șoferii parteneri sunt înregistrați pe platformă. În plus, pasagerii știu mereu unde se află pe hartă și dacă sunt pe ruta corectă sau nu. Uber are de asemenea o echipa care răspunde 24/7 în cazul unor incidente.

Paşii care trebuie urmaţi pentru a folosi serviciul Uber:

  • Descarcă din timp aplicația Uber de pe iOS App Store sau Google Play Store, sau fă-ți cont aici.
  • Cu Uber, nu ai nevoie de numerar. Fă-ți cont și înregistrează un card bancar – totul în deplină siguranță.
  • Deschide aplicația, alege locul de pornire și vezi pe hartă cum Uber-ul tău vine spre tine, în timp real.
  • La destinație, nu mai e nevoie de altceva. Plata se face electronic prin aplicație și nu trebuie să lași bacșiș.
  • Imediat după, vei primi pe email un sumar al cursei – suma, distanța, traseul, cine te-a dus la destinație. De asemenea, facturile fiscale pot fi accesate intrând în contul personal pe riders.uber.com/mytrips (click pe cursă, click pe 'vezi detalii și apoi 'descarcă factură').

Compania Uber a fost fondată în 2009, în Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema simplă: cum poți comanda o cursă la atingerea unui buton. Șase ani mai târziu şi după mai mult de un miliard de curse, Uber își propune să reducerea poluării și a aglomerației urbane, aducând mai mulți oameni în mai puține mașini.

Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti și, din 2016 și la Cluj, Brașov și Timișoara.

 

Print Friendly, PDF & Email