Tururi tematice pentru comemorarea Revoluției din decembrie 1989

Foto: Asociaţia Turism Alternativ Timişoara

Având ca motto unul din sloganurile scandate de timișoreni în Decembrie 1989, „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”, turul propus de Timișoara Free Tours prin Asociația Turism Alternativ constituie o trecere în revistă a locurilor reprezentative ale Revoluției și, totodată, o rememorare a poveștilor adevărate ale protagoniștilor acesteia: arestați, răniți și eroi-martiri.

 

Vor fi organizate două tururi pentru localnici care doresc să rememoreze sau să comemoreze evenimentele ori, în cazul celor mai tineri, să afle mai multe despre acest moment important din istoria noastră recentă. Acestea vor fi sâmbăta, în 5 şi în 12 decembrie, de la opra 11. De asemenea va fi organizat și un tur în limba engleză pentru rezidenții străini din Timișoara, sâmbătă, 18 decembrie, tot de la ora 11

Punctul de întâlnire al celor trei tururi va fi Biserica Reformată de pe Strada Timotei Cipariu, numit și Kilometrul Zero al Revoluției de la Timișoara.

Participarea la tururi este gratuită și nu necesită înscriere sau programare. Tururile vor fi organizate de ghizii voluntari de la Timișoara Free Tours un proiect care a implementat conceptul de tururi gratuite în oraș în contextul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023.

 

Print Friendly, PDF & Email