Tur virtual interactiv al obiectivele turistice ale Timișului

 Obiectivele turistice al Timișului pot fi vizitate de la distanță. Consiliul Județean a lansat un tur virtual interactiv 360°, prin care prezintă principalele destinații ale judeţului, fie că vorbim despre monumente, conace, castele, muzee, case memoriale sau cascade, lacuri și alte frumuseţi ale naturii.

 

Inițiativa este menită să stimuleze turismul, prin atragerea de vizitatori din țară, dar şi din străinătate, turul virtual fiind disponibil și în engleză și germană, spun reprezentanţii Consiliului Județean Timiş. Pe lângă posibilitatea parcurgerii obiectivelor în regim de 360°, anunţă aceştia, în tur au fost introduse imagini și texte de prezentare. În plus, aplicația permite generarea de indicații pe hartă către obiectivele prezentate. Pe parcurs, va fi actualizată și o secțiune dedicată sectorului HoReCa, pentru a facilita planificarea sejururilor.

Turul virtual poate fi accesat la adresa: https://www.cjtimis.ro/turvirtual/

„Timișul are multe de oferit în domeniul turistic, însă în numeroase cazuri lipsește promovarea. Aceasta a fost și ideea turului virtual, care aduce în casele oamenilor o imagine apropiată de realitate a obiectivelor turistice. Profităm de noile tehnologii pentru a face destinațiile cunoscute unui număr mare de potențiali turiști. Am convingerea că pe mulți dintre aceștia parcurgerea turului virtual îi va convinge să-și petreacă timpul liber la noi în județ”, explică vicepreședintele CJ Timiş, Alexandru Proteasa.

Oficialii CJ Timiş anunţă că se află în curs de finalizare și un modul care va prezenta mai multe obiective turistice ale Timișoarei, realizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș. Acesta va fi integrat în turul virtual deja lansat la începutul anului viitor.

Print Friendly, PDF & Email