Trupe rock legendare, reunite la Timişoara pentru un concert umanitar

În săptămâna închiderii simbolice a programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023, timişorenii sunt invitaţi la un concert susţinut de trupe legendare care au scris istorie în muzica românească, Rock for Life. 

 

Patru mari nume ale scenei rock timișorene, Phoenix, Cargo, Implant pentru refuz și Mircea Baniciu, vor cânta într-o singură seară, joi, 7 decembrie, de la ora 19, în cadrul concertului Rock for Life. Evenimentul, un concert în scop umanitar, va avea loc în parcarea VIP a UBC 3 din cadrul Iulius Town Timişoara.

„Pe lângă valoarea simbolică, muzicală și emoțională, concertul «Rock for life» are, așa cum sugereză și numele, un scop umanitar deosebit: ajutarea pacienților de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, în această perioadă grea, în care finanțarea spitalelor este insuficientă. Vă invităm să ne fiți alături și să sprijiniți, cu ocazia acestui eveniment deosebit, prin Asociația pentru Anestezie şi Terapie Intensivă «Aurel Mogoșeanu» Timșoara, pacienții Spitalului Județean. Generozitatea dumneavostră va împlini întocmai sensul numelui acestui concert contribuind, în modul cel mai direct, la salvarea vieților semenilor noștri”, transmite medicul Dorel Săndesc, directorul Spitalul Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara și președintele Asociației pentru ATI „Aurel Mogoșeanu”.

Foarte apreciat și cunoscut pentru contribuțiile sale în domeniul muzicii rock și folk, Mircea Baniciu va deschide seara împreună cu band-ul său, cu piesele sale binecunoscute și îndrăgite de mai multe generații de spectatori. Pe scenă vor urca apoi cei de la Implant pentru refuz, o trupă cu un sound fresh și versuri atent conectate la realitate, care a cucerit publicul de-a lungul celor peste 28 de ani de existență, cu o muzică deopotrivă sensibilă și plină de energie, şi trupa Cargo. Se întoc acasă, în orașul care i-a creat și le-a dat nume, cei din legendara trupă Phoenix, cea care a aniversat anul trecut 60 de ani de existență, pentru ca seara să se încheie apoteotic, cu o punte peste timp.

Și pentru că sloganul acestui an, în care Timișoara a fost Capitală Europeană a Culturii a fost „Shine your light – Light up your city! / Luminează orașul prin tine!” nu putea lipsi din program nici un fabulous show de drone, intitulat „Ligth up the sky!”, care va lumina cerul. „250 de astfel de aparate luminoase vor anima cerul, într-un show captivant și impresionant. Acestea vor zbura simultan și vor fi programate să execute mișcări coregrafice și imagini reprezentative pentru Timișoara și anul Capitalei Culturale Europene”, spune Vlad Gârboni, co-fondator al Fundației Flight Festival.

Spectatorii sunt încurajați să facă donații, însă intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat de Flight Festival, în parteneriat cu Iulius Town Timișoara, Asociația pentru ATI ,,Aurel Mogoșeanu” Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara, fiind susținut de BCR.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email