Trupa timişoreană VanDerCris Quintet, recital la Berlin

Sursă foto: ICR Berlin

În formula deja consacrată, cu Horia Crișovan la chitară, Lucian Nagy la instrumente de suflat,  Marcelle Poaty Souami la clape, Dănuț Blaga la contrabass și Florin Cvașa la tobe, grupul de jazz timiţorean VanDerCris Quintet a susţinut un recital la Kunstfabrik Schlot din Berlin. Evenimentul a avut loc în 3 octombrie, în cadrul festivalului My Unique Jazz, manifestare sub egida EUNIC.

 

„Compozițiile lui Horia Crișovan au fost într-un mod excepțional tușate de improvizațiile lui Lucian Nagy și ale lui Marcelle Poaty Souami. O sumă de povești frumoase exprimate prin sunete și acorduri fusion jazz de cel mai înalt nivel. Am asistat la prelucrări excepționale ale unor teme populare în mod foarte fericit asociate cu acorduri de jazz modern și classic. Măiestria lui Horia Crișovan, talentul său componistic, imaginarul aproape fără limite demonstrat de Marcelle Poaty Souami și Lucian Nagy au făcut din recitalul trupei timișorene un adevărat regal. Atmosfera a fost una plăcută publicul cunoscător și iubitor al genului savurînd momentele de mare măiestrie ale membrilor trupei. Remarcbilă această reacție caldă a publicului, concertul grupului timișorean venind imediat după ce pe scena festivalului performase o trupă cipriotă”, transmite organizatorul evenimentului, ICR Berlin.

Concertul a fost precedat de o prelegere ținută la sediul ICR Berlin despre Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2023, eveniment la care au participat, printre invitați, s-a numărat şi directorul Institutului Cultural Finlandez din Berlin, Mikko Fritze. Prelegerea care a fost moderată de domnul Cristian Niculescu, directorul ICR din Berlin, a fost presărată cu interviuri ale unor personalități de marcă din societatea civilă timișoreană, un scurt interviu acordat de primarul Dominic Fritz pentru Deutsche Welle și imagini din Timișoara.

 

Print Friendly, PDF & Email