Trupa Led Zeppelin va lansa versiuni remasterizate pentru primele trei albume ale sale

Led ZeppelinTrupa Led Zeppelin va lansa versiuni remasterizate pentru primele trei albume ale sale – „Led Zeppelin”, „Led Zeppelin II” şi „Led Zeppelin III” –, iar fiecare dintre cele trei noi LP-uri vor fi însoţite de un disc care va include piese originale şi înregistrări live ce nu au fost lansate niciodată.

Cele trei albume remasterizate şi cele trei discuri însoţitoare vor ajunge în magazine pe 3 iunie, informează contactmusic.com, sursă citată de Mediafax.

 

„Materialul de pe discurile însoţitoare reprezintă un portal către epoca în care Led Zeppelin înregistra în studiouri. Este vorba de o selecţie de piese în lucru, mixaje iniţiale, piese bonus, versiuni alternative dar şi piese noi, înregistrate în acea vreme”, declară chitaristul Jimmy Page.

Trupa britanică – din care mai fac parte basistul John Paul Jones şi solistul Robert Plant – a iniţiat un program extensiv de remasterizare a tuturor celor nouă albume de studio, ce vor fi lansate respectând ordinea cronologică a albumelor originale, remasterizate de Jimmy Page.

Una dintre piesele noi care va ajunge în magazine pe 3 iunie este La La, înregistrată în timpul sesiunilor de înregistrare pentru „Led Zeppelin II”, un album celebru lansat în 1969.

Grupul britanic, ale cărui albume s-au vândut în peste 300 milioane de copii pe plan mondial, a acceptat, de curând, ca piesele sale să fie adăugate pe serviciul muzical de streaming online Spotify.

Trupa Led Zeppelin s-a destrămat în 1980, în urma decesului toboşarului John Bonham. Led Zeppelin a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numără piese precum Stairway to Heaven, Whole Lotta Love şi Kashmir.

Membrii supravieţuitori ai formaţiei Led Zeppelin, Jimmy Page, Robert Plant şi John Paul Jones, au susţinut în decembrie 2007 un singur concert, la O2 Arena din Londra, după ce nu mai cântaseră împreună de 19 ani. Milioane de fani s-au grăbit să se înregistreze pentru a obţine bilete, care au fost alocate prin tragere la sorţi, la acest eveniment unic. La acel concert, partitura pentru tobe a fost asigurată de Jason Bonham, fiul toboşarului John Bonham.

Concertul din 2007 a fost organizat în memoria regretatului cofondator al Atlantic Records, Ahmet Ertegun, care s-a ocupat de Led Zeppelin din 1968. Ertegun a murit în 2006, după ce a căzut în culise, în timpul unui concert al trupei The Rolling Stones.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Redacţia Timpolis, timpolis@online.ro