Trotinetele electrice, date în folosință la Timișoara

Serviciul de Transport Public Timişoara a dst azi în folosinţă 25 de trotinete electrice cumpărate de Primăria Timișoara.

 

Trotinetele, achiziţionate cu suma totală de 130.000 de lei, pot fi folosite cu ajutorul unui card de călătorie sau al aplicației TroTM ce trebuie instalată pe telefonul mobil.

Directorul Societății de Transport Public din Timișoara, Nicolae Bitea, spune că viteza maximă ce poate fi atinsă de o trotinetă este de 25 de kilometri pe oră și suportă o greutate maximă de 110 kilograme. „Trotineta poate fi utilizată 30 de minute și aici, într-o primă etapă, noi oricum ne raportăm la toți cei care dețin carduri de călătorii în cadrul societății noastre și aplicația pe care o au descărcată, dar noi ne-am dori dacă se poate ca studenții să fie primii beneficiari și de aceea am și pus această stație în complexul studențesc, în fața cantinei de la Politehnica pentru a putea pleca de la cămin spre universități. Mai avem două rastele, în fața la Universitatea de Vest la rectorat și la Facultatea de Electrotehnică”, mai spune Nicolae Bitea, potrivit Radio Timişoara.

Prima trotinetă a fost testată de primarul Nicolae Robu care a mai anunțat că în următoarea etapă, Primăria va mai cumpăra 100 de trotinete, care vor putea fi lăsate în orice stație, după ce sunt folosite.

 

Print Friendly, PDF & Email