Trofeul Timishort 2018 pleacă în Belgia

Cel mai important festival de scurtmetraje din vestul ţării, Timishort, şi-a desemnat câştigătorii. Marele premiu a fost acordat unui filmului Kapitalists, în regia belgianului Pablo Muñoz Gomez.

 

Kapitalists, în regia belgianului Pablo Muñoz Gomez, povestea unui Moș Crăciun capitalist, care oferă jucării copiilor bogaţi şi hanorace, celor săraci, este scurtmetrajul câștigător al ediției de anul acesta a Timishort Film Festival.

Tot în cadrul secţiunii internaţionale, a fost acordată mențiunea specială a juriului pentru filmul El Sol de Ipanem, în regia spaniolului Victor Vicente Villavicencio Potella.

Premiul pentru cel mai bun film românesc a fost oferit ex aequo către filmul Date Night, în regia Stelei Pelin, și către filmul Cel mai bun client, animația regizată de Serghei Chiviriga.

În cadrul secţiunii Videorama, premiul pentru Cel mai bun film experimental a fost acordat filmului Flame, în regia lui Sami van Ingen, din Finlanda, iar mențiunea specială a juriului a ajuns la regizorul columbian Juanita Onzaga, pentru filmul Nuestra Cancion a la Guerra.

Juriul ediţiei de anul acesta a Timishort, a zecea, a fost format din Wafa’a Halawi, director Lebanese Film Festival Beirut, regizorul Tudor Giurgiu, director TIFF, regizorul documentar Dalia Castell, din Israel, Milja Mikkola, curator la Midnight FF Finlanda, şi regizorul Vladimir Blazevski, din Macedonia .

Cea de-a 10-a ediție a celui mai important festival de scurtmetraje din vestul României a avut loc în perioada 3-7 octombrie, la Sala 2 a Teatrului Național Timișoara, Casa Artelor, Sala Capitol a Filarmonicii Timișoara, Piața Unirii, Piața Sfântul Gheorghe.

Timishort este organizat de Asociația Română a Filmului Independent din Timișoara cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Timișoara, al Consiliului Județean Timiș și al Centrului Național al Cinematografiei.

Print Friendly, PDF & Email