Tricolor de 100 de metri, desfăşurat în centrul Timişoarei, de Mica Unire

De sărbătoarea Micii Uniri, un tricolor de peste 100 de metri a fost întins şi purtat prin Piaţa Operei, din Timişoara.

 

Un tricolor de 100 de metri a fost desfăşurat, miercuri, în centrul Timişoarei, în cadrul unei acţiuni organizate pentru a marca Ziua Unirii Principatelor Române, la care au participat şi studenţi basarabeni.

Steagul a fost desfăşurat în Piaţa Operei din Timişoara, în cadrul acţiunii “Hai să dăm mână cu mână”, organizată de Alianţa pentru Centenar. Peste o sută de persoane, majoritatea timişoreni, dar şi studenţi basarabeni înscrişi la universităţile din oraş, au desfăşurat tricolorul în centrul Timişoarei, anunţă Mediafax.

Steagul a fost purtat prin Piaţa Victoriei, iar câţiva studenţi au ţinut în mâini afişe cu mesaje precum “Basarabia e România” şi “Sângele apă nu se face” .

Ajunşi înapoi în Piaţa Operei, cei prezenţi au format un cerc din tricolorul de 100 de metri şi au început să scandeze „Uniţi sub tricolor”, „România, nu uita, Basarabia-i a ta” sau „Acelaşi sânge, aceeaşi ţară, români am fost cu toţi odinioară”.

„La eveniment au participat şi organizaţii studenţeşti, printre care şi cea a studenţilor basarabeni din Timişoara. Scopul acţiunii este de a marca un eveniment important pentru istoria noastră, Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, eveniment care ar trebui să trezească oarecum spiritul de unitate al tuturor românilor, care în ultimii ani n-a fost foarte efervescent”, a declarat, citat de Mediafax, Laurenţiu Ştefănescu, din partea asociaţiei Iniţiativa Timişoara, unul dintre organizatorii evenimentului.

La finalul acţiunii, cei prezenţi în centrul Timişoarei au primit brăţări tricolore, ca simbol al unităţii naţionale.

Print Friendly, PDF & Email