Tribunalul Timiş recalifică fapta primarului Nicolae Robu din dosarul privind vânzarea unor imobile istorice din Timişoara

Foto: Constantin Duma

Magistraţii Tribunalului Timiş vor judeca în camera preliminară, săptămâna aceasta, cauza privind înstrăinarea mai multor imobile ale Primăriei Timişoara, în perioada 1996-2016 – în care sunt părţi pentru abuz în serviciu, între alţii, primarii Nicolae Robu şi Gheorghe Ciuhandu –, în sensul „recalificării chestiunii prealabile”, referitoare la actualul edil, scrie Agerpres.

 

Recalifică chestiunea prealabilă referitoare la stabilirea cadrului procesual invocată de către apărătorul ales al inculpatului R.N. (Nicole Robu – n.r.), avocat Sabou Daniel, ca o excepţie privind neregularitatea rechizitoriului, faţă de care se va pronunţa împreună cu celelalte excepţii şi cereri invocate în cauză. Amână judecarea cauzei”, se menţionează pe site-ul Tribunalului Timiş.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, la finele anului 2019, trimiterea în judecată a nouă inculpaţi în legătură cu vânzarea frauduloasă şi la preţuri modice a 207 imobile, majoritatea situate în centrul vechi al Timişoarei. Prejudiciul total l-au estimat la circa 9.500.000 de euro.

Cele două apartamente a căror vânzare i se impută primarului Nicolae Robu. Foto: Primăria Timișoara

Nicolae Robu precizează că în mandatul său au fost vândute numai două locuinţe modeste, într-o curte comună, unor persoane nevoiaşe şi a susţinut permanent că este nevinovat. Recent, el a afirmat că potrivit avocatului său ales, fapta nici nu se încadrează la abuz în serviciu: „Eu nu am vândut nicio casă la niciun ţigan, dimpotrivă, am câştigat în instanţă, pentru Municipalitate, trei clădiri importante spitaliceşti în zona centrală şi cele opt cinematografe. Am fost acum la camera preliminară (a Tribunalului Timiş – n.r.) şi vom vedea ce se va întâmpla. Am fost la DNA pentru două magherniţe amenajate ca locuinţe, dintr-o magazie de lemne, într-un fundal de curte, care au fost vândute către nişte amărâţi, cazuri sociale. Vândute nu cu încălcarea legii. Eu nici nu am ştiut cum stau lucrurile când am fost prima dată la DNA. Am aflat abia ulterior, când mi-am luat avocat, că nici măcar nu s-a încălcat legea, ci o hotărâre de guvern, care trebuia respectată, dar nu a fost încălcată legea aşa cum prevede Curtea Constituţională pentru o faptă, ca să dobândească statut de abuz în serviciu. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare, eu sunt senin şi nevinovat”, declară, citat de Agerpres, Nicolae Robu.

El a mai spus că a semnat respectivele contracte de vânzare după ce a primit documentele cu patru semnături ale celor din aparatul de specialitate al Primăriei Timişoara, care garantau că totul este conform legii.

Print Friendly, PDF & Email