Tribunalul Timiş cere abrogarea integrală a OUG 7/2019

Tribunalul Timiş anunţă că susţine luările de poziţie ale CSM referitoare la adoptarea OUG  7/2019 şi solicită abrogarea integrală a acesteia.

 

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Timiş, întrunită azi anunţă că îşi exprimă susţinerea faţă de luările de poziţie recente ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 7/2019 şi solicită abrogarea integrală a actului normativ, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele Tribunalului, judecător Adriana Stoicescu, şi judecătorul Ovidiu Călin Roman.

Decizia vine la câteva zile după ce câțiva zeci de judecători şi procurori, magistraţi ai instanţelor judeţene din Timişoara şi din structurile DNA şi DIICOT au protestat tăcut în faţa Palatului Dicasterial faţă de aceaşi ordonanţă de urgenţă. Magistraţii au avut pancarte cu diverse mesaje inscripţionate, precum „Stop ordonanţelor date peste noapte, „Astăzi OUG pentru procurori, mâine OUG pentru judecători”, !”, „Respectarea avizului Comisiei de la Veneţia”, „Independenţă” sau „Independenţa mea – Respectarea drepturilor omului”.

De asemenea, în semn de protest față de aceeași ordonanță, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a decis suspendarea activităţii din 25 februarie până la 1 martie. Măsura a fost decisă de Adunarea Generală a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care a votat în unanimitate susţinerea punctelor de vedere exprimate public de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de către Secţia de procurori a CSM.

 

Print Friendly, PDF & Email