Trei străzi din Ronaţ, modernizate complet

Sursă foto: PMT

Cu șosea modernizată și trotuare amenajate, străzile Alexandru Dimitrie Xenopol, Banul Severinului și Adam Mickiewicz, din cartierul Ronaţ, asigură acum o circulație auto și pietonală mai fluentă și mai sigură, anunţă Primăria Timişoara.

 

„Ani de zile, la fiecare ploaie, străzile acestea au fost un coșmar pentru cei din Ronaț. Mă bucur că am finalizat lucrarea și că acum condițiile sunt de secol 21. În ultimii ani am demarat în cartierele Timișoarei programe de modernizare a străzilor și reparații trotuare, dar și pentru plantări de arbori și amenajarea de spații verzi. Lucrăm să reducem decalajele dintre zona centrală și cartiere”, declară primarul Dominic Fritz.

Valoarea totală a acestui proiect al Primăriei Municipiului Timișoara de reabilitare și modernizare a celor trei străzi este de 5,4 milioane de lei (TVA inclus). Fondurile provin integral de la bugetul local.

Sursă foto: PMT

Investiția Municipalității a inclus modernizarea carosabilului, amenajarea trotuarelor și a acceselor auto la proprietăți, lucrări la sistemul de canalizare menajeră, relocarea stâlpilor de iluminat stradal, relocarea unui tronson din rețeaua de alimentare cu gaz și realizarea unui sistem de canalizație tehnică pentru cabluri. Acum, cwele trei străzi sunt modernizate pe o lungime de aproape un kilometru, carosabilul modernizat pe aproape 6.400 mp, trotuarele amenajate pe aproximativ 4.300 mp și accesele amenajate pe 750 mp.

Administrația locală reaminteşte că a realizat lucrări de modernizare pe mai multe străzi, precum Orăștie și Alpiniștilor, din cartierul Modern, și bulevarde mari precum Bogdăneștilor, Buziașului, Cetății, Constantin Prezan sau Grigore Alexandrescu.

 

Print Friendly, PDF & Email