Trei noi proiecte pentru eficientizare energetică, depuse pentru finanţare prin PNRR

Primăria Timișoara a solicitat finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru mai multe proiecte, care vizează obiective de investiții în școli și spitale. Municipalitatea a depus zilele acestea trei noi proiecte pentru eficientizarea energetică a unor clădiri publice, în valoare totală de 39 de milioane de lei.

 

Proiectele vizează Colegiul Național Ana Aslan Timișoara, cu lucrări în valoare de peste 5,3 milioane de lei, Clinicile Noi din cadrul Spitalului Municipal Timișoara – cu lucrări de peste 19 milioane de lei şi Școala Gimnazială 1 – cu lucrări de aproape 14,5 milioane e lei.

Reabilitarea Colegiului „Ana Aslan” include izolarea termică a pereților exteriori, a planșeului superior și a celui inferior şi înlocuirea tâmplăriei. Va fi monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru consumul de energie pentru iluminat, urmând ca o cincime din necesarul clădirii să fie asigurată din surse regenerabile.

Eficientizarea energetică de la Clinicile Noi vizează reabilitarea termică a clădirilor de pe strada Gheorghe Dima, nr. 5. Sunt vizate mai multe intervenții precum anveloparea exterioară, reabilitarea rețelei de apă caldă de consum, modernizarea sistemului de climatizare și ventilare mecanică și realizarea unui sistem de management energetic integrat al clădirii. Va fi montat un sistem de panouri fotovoltaice pentru încălzirea apei de consum și pentru iluminatul clădirii, 5% din necesarul clădirii va fi furnizat prin surse regenerabile.

Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1 vizează izolarea termică a clădirilor unității, înlocuirea tâmplăriei existente, a iluminatului cu un sistem LED, a instalației de încălzire și a conductelor de distribuție a apei calde.

Primăria Timișoara transmite că a depus până acum 22 de proiecte de investiții pentru finanțare prin fonduri europene în valoare totală de 509 milioane de lei.

 

Print Friendly, PDF & Email