Trei medici de la Spitalul „Victor Babeş” Timişoara, trimişi în judecată

Direcția Națională Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a următorilor inculpați a trei medici de al Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, printre care Virgil Musta, şi a unei asistente.

 

Potrivit DNA, medicul Virgil Musta, șef de secție la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr.Victor Babeș” Timișoara şi asociat la o societate comercială cu profil medical, a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Medicul Diana Manolescu, director medical al aceluiaşi spital, și asistenta medicală Maria Albu, coordonatoarea Ambulatoriului de Boli Infecțioase, au fost trimise în judecată pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Dana Paica, medic la societatea comercială la care asociat dr. Musta, a fost trimisă în judecată pentru instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, în perioada 21 iulie – 9 noiembrie 2020, medicul Virgil Musta, ar fi determinat, prin intermediul dr. Dana Paica, trei asistente medicale să presteze servicii medicale în beneficiul societății la care era asociat, în timp ce acestea se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara, şi anume să preleveze, timp de trei ore pe zi, probe biologice în vederea depistării infecției cu virusul Sars CoV-2, să încaseze contravaloarea testelor RT-PCR și să elibereze bonuri fiscale în beneficiul societății comerciale.

Diana Manolescu și Maria Albu și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu în sensul că nu au făcut niciun demers pentru constatarea abaterilor disciplinare și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare sau, după caz, sesizarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea sancționării celor trei asistente medicale. În plus, susţine DNA, inculpata Maria Albu ar fi întocmit, iar Diana Manolescu ar fi aprobat foile colective de prezență în conținutul cărora au fost evidențiate formal orele lucrate de cele trei asistente.

Prejudiciul calculat de 12.173 de lei în dauna Spitalului „Victor Babeș” Timișoara, care a comunicat că nu se constituie parte civilă în prezenta cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Timiș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 

Print Friendly, PDF & Email