Trei licee din Timişoara fac cursuri online din cauza frigului din sălile de clasă

Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Timişoara

Două licee din Timişoara au trecut integral la cursurile online din cauza temperaturilor scăzute din sălile de clasă, iar un altul, parţial. Primăria Timișoara face un nou apel la Guvern, pentru ajutor finaciar în această criză energetică.

 

Din cele 96 de unități de învățământ din Timișoara, au trecut integral la cursurile online, din cauza temperaturilor scăzute din sălile de clasă, Colegiul „Henri Coandă” și Liceul de Artă „Ion Vidu”, iar parţial, Liceul „Grigore Moisil”, anunţă Primăria Timişoara, menţionând că în aceste cazuri clădirile în care își desfășoară activitatea şcolară au instalații vechi, unele montate în anii ’60.

Primăria Timișoara are în administrare peste 300 de clădiri (școli, grădinițe, licee, clinici și spitale), multe dintre ele aflate într-o stare avansată de degradare, care au nevoie urgentă de investiții masive.

Municipalitatea reaminteşte că, de anul trecut, a conceput și pus în aplicare un plan coerent prin care se vor face investiții masive în infrastructura școlară și sanitară. De exemplu, anul acesta vor fi alocați aproape 100 de milioane de lei pentru investiții în școli și circa 5 milioane de lei pentru reparații. Aceste investiții vor viza nu numai o creștere a calității actului educațional, ci și eficientizarea energetică a unora dintre aceste clădiri publice.

Primăria Municipiului Timișoara a virat de la începutul anului, către Colterm 27,5 milioane de lei, „adică toți banii disponibili”. În contextul exploziei prețurilor de pe piața energiei facem Primăria Timişoara face apel la susținerea financiară a Guvernului, „care este absolut necesară pentru a traversa această criză”.

Print Friendly, PDF & Email