Trei graţii, în căutarea fericirii

Prima premieră a acestui an, pe scena Teatrului Naţional Timişoara, este spectacolul Cele trei grații. El va fi jucat vineri, 9 februarie, de la ora 19, la Sala 2.

 

După Rubens, Rafael și Botticelli, e timpul pentru o nouă imagine a celor trei grații. Mai puțin celebre, mai puțin strălucitoare decât fiicele lui Zeus, nu foarte răsfățate de viață și nu prea prospere, «Cele trei grații» ale autorului rus Valentin Krasnogorov caută și ele, cu nu mai puțin șarm, fericirea”, descriu reprezentanţii TNT această comedie plină de sensibilitate despre micile probleme care apar atunci când sufletul aleargă mult mai iute decât trupul, iar speranța are de luptat cu inerția, cu tabieturile și cu oglinzile strâmbe ale neîncrederii în sine.

Dincolo de poveștile pe cât de comice, pe atât de profund umane ale personajelor lui Valentin Krasnogorov, cunoscut dramaturg rus, spectacolul Cele trei grații reprezintă, în egală măsură, un proiect teatral deschis, curajos, realizat de trei actrițe redutabile ale Naționalului timișorean – Luminița Tulgara, Mălina Petre și Mirela Puia – deschid, odată cu acest proiect, seria spectacolelor de interpret prin care Naționalul timişorean oferă unui public curios de interacțiunea cu actorul, întâlnirea în laboratorul de creație în care actorul își asumă „la vedere” atât conceptul piesei, cât și construcția personajului. Scenografia spectacolului Cele trei grații este semnată de Geta Medinski. Muzica îi aparține lui Sebastian Hamburger.

Următoarea reprezentație a spectacolului este programată vineri, 23 februarie.

Biletele pot fi achiziționate la Agențiile Teatrului Național, de pe str. Mărășești nr. 2 și din Parcul Civic, de marți până duminică, între orele 11-19, sau online, pe www.tntimisoara.com.

Print Friendly, PDF & Email