Trei funcționari din Primăria Timișoara, găsiţi vinovaţi de prăbuşirea porţii de intrare în oraş de pe Calea Lugojului

Autoturismul strivit sub poarta de intrare în Timişoara. Foto: ISU Timiş

Trei funcționari din cadrul Primăriei Timişoara au fost eliberaţi din funcţie după ce au fost condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, în cazul porții de la intrarea în oraș, de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit în anul 2017. Cei trei, la vremea respectivă responsabili de recepția lucrării, au semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.

 

Pentru astfel de fapte, spun oficialii Municipalităţii, Codul Penal prevede și aplicarea pedepsei complementare a interzicerii exercitării unor drepturi (art. 66, al. 1, lit. b), respectiv dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În consecință, prin dispoziție a primarului, raporturile de muncă ale celor trei funcționari cu Primăria Municipiului Timișoara încetează de la data comunicării dispoziției.

„Fac acest pas fără nicio satisfacție. Avem o moarte inutilă, care putea fi evitată. Am doar speranța că nu ne vom mai întoarce niciodată la vremurile în care lucrurile se făceau de mântuială și au ajuns să ia vieți nevinovate”, declară primarul Dominic Fritz.

Acesta subliniază că modul în care cei care lucrează în administrația publică își îndeplinesc atribuțiile de serviciu are un impact major asupra întregii comunități. De aceea este nevoie de buni profesioniști și responsabilitate în administrația publică.

Accidentul a avut loc în septembrie 2017. În urma unei furtuni, una dintre porţile de intrare în Timişoara, cea dinspre Lugoj, a fost smulsă de vântul puternic şi aruncată peste o maşină aflată în trafic. Autoturismul era condus Vlad Baici, în vârstă de 24 de ani, student în anul VI la Medicină dentară, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacia Timişoara. Tânărul a decedat pe loc. Poarta de intrare în Timişoara fusese reabilitată de firma Stareto SRL, în baza unei lucrări atribuite de Primăria Timişoara, în vara anului 2015.

 

Print Friendly, PDF & Email