Trei evazionişti fiscali intraţi în atenţia Poliţiei Timiş

Trei cazuri de evaziune fiscală au fost depistate de poliţiştii timişeni în luna august. Cel mai recent caz este cel al unui om de afaceri din Chişoda, care a prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.200.000 de lei.

baniUn bărbat din Chişoda, suspectat de poliţiştii timişeni de evaziune fiscală la firma unde este administrator, a fost reţinut în zilele trecute. C.M., de 33 de ani, din Chişoda, este cercetat de Serviciul de Investigare a Fraudelor, pentru evaziune fiscală de peste 1.200.000 de lei. Bărbatul este suspectat că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu activitate în domeniul agriculturii, a omis să evidenţieze în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate. De asemenea, el mai este acuzat şi de evidenţierea cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive. Poliţiştii apreciază că bărbatul ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.200.000 de lei, suma reprezentând impozitul pe profit suplimentar estimat, aferent unei sume de bani cuprinse în două facturi. Acestea au fost emise cu titlu de avans, pentru prestări servicii, către alte firme, dar operaţiunile respective nu au putut fi justificate.

Un alt caz de evaziune fiscală depistat de oamenii legii este cel al lui T.G., de 52 de ani, din Timişoara. Faţă de bărbat a fost începută urmărirea penală pentru că, în calitate de administrator al unei firme cu obiect de activitate confecţionare-tâmplărie PVC, nu ar fi vărsat, cu intenţie, în cel mult 30 de la data scadentă, impozitele sau contribuţiile cu reţinere la sursă. În decursul a doi ani, între 2008 – 2010, bărbatul ar fi înregistrat impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, nevirate, mai vechi de 30 de zile, prejudiciind bugetul de stat cu peste 140.000 de lei. Din această sumă, oamenii legii au reuşit să recupereze puţin peste 54.000 de lei.

La începutul lunii, în 8 august, pe numele unui alt timişorean, administrator al unor societăţi comerciale, Serviciul de Investigare a Fraudelor a început urmărirea penală, pentru evaziune fiscală. Prejudiciul este estimat la 2.700.000 de lei. Acesta nu a plătit impozitele către stat sau au emis facturi pe operaţiuni false. C.R., de 44 de ani, administrator al unei societăţi comerciale ce se ocupa de comerţul cu materiale de construcţii, este suspectat că nu a vărsat, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, cu intenţie, impozitele şi contribuţiile sociale ale angajaţilor. De asemenea, el este acuzat de omisiune, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate in perioada 2008 – 2010. Apoi, în perioada ianuarie 2009 – iulie 2010, nu a plătit impozitul pe veniturile salariaţilor  şi nici contribuţia individuală de asigurări sociale.

Print Friendly, PDF & Email