Trei ani de la începutul protestelor #rezist, marcaţi la Timişoara

Foto: Constantin Duma

Pentru a marca trei ani de la iînceputul protestelor #rezist, unul din organizatorii acelor proteste, Iniţiativa Timişoara, organizează azi, de la ora 19, în Piața Victoriei, din Timişoara, un eveniment „ca să arătăm că #vavedem, știm ce vrem și nu vom mai permite alte derapaje”.

 

Pe 31 ianuarie 2017, Guvernul Grindeanu, abia ajuns la putere, dădea OUG13 #noapteacahoții, masacrând ideea de egalitate în fața legii pentru a-i scăpa de închisoare pe corupții partidului de guvernare, PSD, condus pe atunci de Liviu Dragnea, care avea probleme judiciare, pentru rezolvarea cărora, timp de trei ani, până la încarcerarea liderului PSD, Guvernul şi majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR nu au făcut altceva decât să încerce să modifice legea în favoarea lui Liviu Dragnea şi a altira aflaţi în situaţie asemănătoare.

„În cei trei ani care au urmat, sute de mii de cetățeni am protestat de nenumărate ori în zeci de orașe din țară și din diaspora pentru libertatea justiției și a presei și, totodată, împotriva legilor strâmbe date de PSD, cu dedicație pentru infractorii din partid și pentru clica acestora. Am fost hărțuiți, amendați abuziv, bătuți și gazați de instituțiile statului transformate în garda pretoriană a unui infractor dublu condamnat, dar care, învins de perseverența cetățenilor onești, se află acum, în sfârșit, acolo unde îi este locul: la pușcărie”, spune Laurenţiu Ştefănescu, preşedinte al Iniţiativei Timişoara.

Acesta subliniază că oamenii nu ar trebui să uite cât de aproape a fost România, din nou, de o dictatură și, mai ales, nu au voie să permită vreodată ca așa ceva să se mai întâmple. „Suntem aici și #văvedem în continuare, indiferent de partidul din care faceți parte. În democrație, hoții stau la pușcărie, iar în fața legii trebuie să răspundă cei care încalcă legea sau abuzează de funcția publică, fie că primesc sau dau mită, fie că violează minore sau își bat joc de cetățenii aflați în situații de urgență, fie că omoară oameni prin neglijența lor în spitale sau că tărăgănează la nesfârșit dosare importante, făcând scăpați infractori periculoși sau foști tartori securiști. Vrem ca politicienii să înțeleagă că ei lucrează pentru și împreună cu cetățenii, și că în politică nu e loc pentru corupți, traseiști, incompetenți, iresponsabili, trufași. Doar muncind împreună vom face o țară ca afară”, transmit organizatorii evenimentului din această seară.

Print Friendly, PDF & Email