Trasee turistice din zona Pietroasa, curățate și amenajate de voluntari

Voluntarii asociaţiei Acasă în Banat se adună pentru a pune în valoare patrimoniul natural al acestei regiuni. La apelul unui profesor din Pietroasa, aceştia s-au mobilizat pentru a curăța și amenaja unele trasee turistice pe cursul superior al râului Bega-Poieni.

 

La apelul profesorului Iosif Martinescu, din Pietroasa, om al locului și pasionat de natură, sâmbătă, 31 august, peste 20 de voluntari Acasă în Banat s-au mobilizat pentru a da o mână de ajutor la curățenia și amenajarea unor trasee turistice pe cursul superior al râului Bega -Poieni.

Înarmați cu mănuși și saci, aceştia au reușit să adune în câteva ore, doar de pe cursul râului, o camionetă plină de deșeuri: buchete de flori de plastic, un cauciuc de tractor, foarte multe pet-uri, pungi de plasic și doze de bere.

Pentru a pune în valoare zona, voluntarii au amenajat și reparat poteca ce duce la cascada Șopot, astfel încât turiștii să ajungă în câteva minute acolo, apoi au montat panouri de avertizare și informare.

„Asociația Acasă în Banat ia pentru prima dată parte la o acțiune de ecologizare și de amenajare a spațiului natural și considerăm că a fost un succes. Ne dorim să punem în valoare și mai bine patrimoniul natrual al Banatului, iar turismul să fie unul curat și responsabil”, spune președintele Asociației Acasă în Banat, Radu Trifan.

Cascada Șopot se află în Munții Poiana Ruscă, singurii munți din județul Timiș. Accesul se face prin comuna Pietroasa, satul Poieni, unde există și o biserică din lemn, apoi se poate urca până la tabăra Poieni Strîmbu, de unde accesul la cascadă este ușor. Toată zona Pietroasa are bogății naturale și tradiții locale care încă se mai păstrează.

Print Friendly, PDF & Email