Transportul în comun se va plăti, la Timişoara, cu telefonul şi cu cardul

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţă că, de anul viitor, vor dispărea chioşcurile de unde se cumpără bilete pentru transportul în comun, astfel că plata unei călătorii se va realiza doar cu telefonul mobil sau cu cardul.

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat, azi, că, din 2018, vor dispărea biletele pentru transportul în comun, motiv pentru care şi chioşcurile Regiei Autonome de Transport vor fi închise.

Noi vom introduce în curând plata de pe telefon, şi nu doar de pe telefon, pentru transportul în comun. Nu ne mai complicăm cu alte subsisteme, alte variante. Este epoca telefoanelor multifuncţionale, care nu sunt telefoane de fapt, ci aparate inteligente care vor avea tot mai multă utilizare şi se pretează să fie folosite pentru plata biletelor pentru transportul în comun. Nu vom mai ţine chioşcurile unde se vând bilete, este total depăşit sistemul, ci vom avea un sistem care va permite plata de pe telefon sau cu cardul bancar. Nu mai merge cu bilete, trebuie să ne adaptăm vremurilor pe care le trăim”, declară Nicolae Robu, citat de Mediafax.

Potrivit primarului Timişoarei, cel târziu până la jumătatea anului 2018 biletele pentru transport în comun vor dispărea.

De pe cardul bancar se va putea plăti online şi vom avea şi sistemul de carduri multifuncţionale, încărcabile pentru diverse scopuri, unul dintre scopuri fiind şi transportul în comun”, a mai precizat Nicolae Robu.

Print Friendly, PDF & Email