Traian Stoia spune că Primăria va mai plăti încă doi ani chirie pentru Policlinica 3

În replică, Dan Diaconu susţine că nu e nimic oficial

Viceprimarul social-democrat Traian Stoia anunţă prelungirea cu încă doi ani a contractului de închiriere dintre Municipalitate şi proprietarul clădirii în care funcţionează Policlinica 3. Viceprimar P.N.L., Dan Diaconu, susţine că nu s-a stabilit niciun acord oficial cu proprietarul şi estimează că nu ar mai fi nevoie de un contract pe doi ani, dat fiind că lucrările la spaţiul în care se pregăteşte mutarea policlinicii vor fi finalizate anul viitor.

Primăria va plăti chirie de 3.500 de euro lunar

Policlinica Nr. 3 (2)Viceprimarul P.S.D. al Timişoarei, Traian Stoia, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că proprietarul clădirii în care funcţionează una dintre policlinicile Spitalului Municipal es-te de acord cu prelungirea contractului de închiriere pe care-l are cu Primăria, pe un termen de încă doi ani. Cât priveşte cuantumul chiriei, susţine că va fi “la jumătate faţă de cât a solicitat iniţial proprietarul”, adică patru euro pe metru pătrat. “Este un preţ, zic eu rezonabil, care se aşează la jumătatea preţului pe care l-a cerut iniţial”, declara Traian Stoia. Adică, Municipalitatea ar urma să achite o chirie de aproximativ 3.500 de euro pe acest imobil care are o suprafaţă de mai bine de 800 de metri pătraţi.

Traian Stoia viceprimar TimisoaraL-am întrebat pe Traian Stoia care e suma care se plăteşte în momentul de faţă. „Nu ştiu cifrele exacte sau nu îmi aduc aminte”, ne-a răspuns acesta, apreciind că „nu sunt importante cifrele”.

Dan Diaconu spune că, oficial, nu s-a stabilit nimic

Am încercat să aflăm cât plăteşte acum Primăria pe acel imobil, de la celălalt viceprimar, P.N.L., Dan Diaconu. Acesta ne-a precizat că, până acum, costul chiriei lunare plătite de Municipalitate este de 5.000 de lei, asta însemnând 5 lei pe metrul pătrat. „O chirie relativ mică”, în opinia lui Dan Diaconu, cuantum la care s-a ajuns tocmai pe fundamentulu legii de protecţie a chiriaşilor care oferă facilitatea ca pe o perioadă de cinci ani de la retro-cedare, chiria să aibă un cuantum mic. În iulie anul acesta, însă, acest termen a expirat, moment în care proprietarul, Ioan Spindler, a solicitat Primăriei o chirie de opt euro pe metrul pătrat.

Dan DiaconuDan Diaconu susţine, însă, că nu s-a stabilit niciun acord oficial cu proprietarul clădirii, nici referitor la suma chiriei, nici la prelungirea contractului de închiriere, urmând ca aceste aspecte să fie dezbătute în săptămânile următoare de Comisia de negociere cu terţi, din cadrul Municipalităţii.

Acesta consideră că nu ar fi nevoie de un contract pe doi ani, termen avansat de Traian Stoia, estimând că lucrările la clădirea fostului internat studenţesc, de pe strada Daliei, unde se doreşte mutarea Policlinii nr. 3, vor fi finalizate anul viitor. În prezent este realizată proiectarea, urmând să fie lansată licitaţia publică. „Noi încercăm să găsim alternative pentru ca Primăria să nu mai fie nevoită să plătească chirii către terţe persoane”, mai spune Dan Diaconu.

Policlinica nr. 3, de pe strada Rozalia, a fost retrocedată în baza Legii 10/2001, cu o suprafaţă construită de 880 de metri pătraţi şi un teren de 517 metri pătraţi. Reprezentanţii Spitalului Municipal, de care aparţine acesată policlinică, au încheiat, în 2009, un contract de închiriere cu Monica Mihai care i-a vândut ulterior clădirea lui Ioan Spindler.

Print Friendly, PDF & Email