Traian Stoia nu mai e viceprimar al Timişoarei

Traian Stoia Foto romaniatvViceprimarul ex-social-democrat alTimișoarei, Traian Stoia, a pierdut postul de consilier local, care i-a permis să ocupe și funcția de viceprimar al orașului.

 

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a semnat, ieri, ordinul de încetare a funcției de consilier județean pentru Traian Stoia, exclus recent din PSD. Traian Stoia a pierdut astfel şi funcția de viceprimar al orașului. În aceeaşi zi, prefectul a semnat și ordinul de încetare a funcției de consilier județean pentru Georgeta Rus, care a demisionat din PNL şi care, astfel, a pierdut postul de consilier județean.

Excluderea din partid a viceprimarului Timişoarei, Traian Stoia a fost votată în 19 februarie de Biroul Permanent Judeţean, la propunerea Biroului Municipal al PSD Timişoara.

Scandalul a început după ce, împotriva directivelor PSD, la începutul lunii februarie, Traian Stoia a votat „pentru” bugetul Timişoarei pe 2016, propus de primarul liberal Nicolae Robu. La câteva zile după aceea, președintele Organizaţiei Municipale Timișoara a PSD, Sebastian Răducanu, îşi anunţa demisia. Motivată prin „situaţia creată recent în plenul Consiliului Municipal Timișoara, când viceprimarul PSD, domnul Traian Stoia, a girat un buget care riscă să aducă orașul nostru în incapacitate de plată, încălcând grav principiile social-democrate și disciplina de partid”.

Demisia lui Sebastian Răducanu a generat o alta. Pe cea a liderului de grup al consilierilor locali, Alfred Simonis. Care declara că a decis să îşi asume responsabilitatea situaţiei create de Traian Stoia în plenul CLT.

Conducerea interimară a organizaţiei municipale a PSD a fost preluată de deputatul PSD de Timiş Florin Bîrsăşteanu. Acesta declara că grupul de consilieri ai PSD a hotărât să nu voteze bugetul pe 2016, considerându-l buget nerealist şi cu o procedură de prezentare care nu ar fi respectat pașii legali, „astfel încât hotărârea noastră viza să nu lăsăm administrația actuală să ducă bugetul Timișoarei într-o zonă care ar duce la un faliment financiar, din aprecierile făcute de noi.”

La scurtă vreme după anunţarea deciziei PSD Timişoara de a-l exclude pe Traian Stoia, primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, a scris pe pagina sa de pe o reţea de socializare că nu-l interesează problemele interne ale PSD, dar că ştia că „taberei Grindeanu nu i-a trecut gustul amar al înfrângerii suferite la alegerile municipale, când a fost ales președinte domnul Răducanu contra domnului Bârsășteanu și mai știu și că în PSD e o competiție acerbă pentru a se scăpa de la a-mi fi contracandidat la Primăria Timișoara”.

Menţionând că nu e „avocatul domnului Stoia”, Nicolae Robu spunea că se simte dator să spună că „omul acesta a căzut în dizgrația PSD, culmea, tocmai când a început să-și facă datoria față de Timișoara și timișoreni, când, dându-și seama în ce mizerii a fost târât de colegii PSD-iști – atât de «demni» de eticheta Grupul Împotriva Timișoarei, pusă de mine! –, s-a detașat de ei și a votat sistematic pentru Timișoara și pentru timișoreni.

Print Friendly, PDF & Email