Traian Băsescu anunţă că va sesiza organele statului privind retrocedările din Timiş în care a fost implicat Ilie Sârbu

TerenPreşedintele Traian Băsescu a declarat că socrul premierului a fost „un soi samsar de terenuri” în Timiş, atrăgând atenţia că poate ar trebui văzut cât de implicat este acesta în retrocedările din Timiş.

„Ilie Sârbu a fost broker de aranjamente”

„Un soi de samsar de terenuri a fost Ilie Sârbu pe toată perioada când s-au constituit marile suprafeţe consolidate (…). Nu ştiu dacă a făcut ceva ilegal sau nu, dar broker de aranjamente, în mod categoric, a fost”, a afirmat Traian Băsescu, marţi seara, într-o emisiune a postului Digi 24, întrebat despre o declaraţie a sa anterioară din conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni. Şeful statului a afirmat şi că ar fi „foarte interesant” să ştim „cât a fost de implicat tata socru în marile retrocedări de prin judeţul Timiş, în vânzările de terenuri. Eu cred că este interesant, pentru că tata socru nu este persoană privată, e parlamentar.”

Traian-Basescu portretC-au fost legale sau ilegale, poate această comisie, că asta am exprimat ca speranţă, Comisia Nana, care vizează afacerea dintre două persoane private şi nu-i treaba Parlamentului să facă astfel de anchete, ci a Parchetului, se poate ocupa şi de terenurile de la Fundulea, pentru că acolo iarăşi suntem în faţa unei staţiuni de cercetări care, pur şi simplu, a fost lăsată fără 2.000 de hectare de terenuri şi sunt foarte curios cine a fost prefectul care a făcut treaba asta, care sunt persoanele din comisia de aplicare a legii fondului funciar şi cine a avut noroc să ia terenuri de la Fundulea”, a mai spus, citat de Mediafax, Traian Băsescu.

În cursul zilei de miercuri am încercat, de câteva ori, să-l contactăm telefonic pe Ilie Sârbu, senator P.S.D. de Timiş, pentru a-l întreba cum comentează aceste afirmaţii ale şefului statului. Acesta nu a răspuns, însă.

Ilie Sârbu contraatacă: „Exorcizarea este ultima soluţie ca Traian Băsescu să devină om”

Ilie Sârbu, liderul grupului P.S.D. din Senat, transmite, printr-un comunicat, citat de Mediafax, că preşedintele Traian Băsescu are nevoie de tratament psihiatric, pentru că suferă de psihoză paranoidă, exorcizarea fiind ultima soluţie care l-ar mai putea face să devină om. Potrivit lui Ilie Sârbu, „cazul Comisiei parlamentare de anchetă privind restituirile de terenuri din comuna Nana, judeţul Călăraşi îl scoate din minţi pe Traian Băsescu. A ajuns atât de exasperat încât, aproape ca niciodată, atacurile de la tribuna prezidenţială sunt din ce în ce mai dese şi mai furibunde. Un prezidiu pe post de tarabă în piaţă, folosit pentru interese de familie. Îndrăzneala muritorilor de rând de a-şi apăra drepturile fireşti i se pare de neconceput, simte, se comportă şi trăieşte ca un dictator demn de ură, în faţa căruia «ţigăncile împuţite», «tonomatele», «păsăricile», «şantajistele de profesie», «procurorii rataţi» şi «tâmpiţii» pe care îi scoate şcoala românească trebuie să aplece capul”, se arată în comunicatul de presă.

Ilie Sarbu portretSocial-democratul mai spune că „Traian Băsescu suferă de psihoză paranoidă, şi atribuie defectele sale unor oameni pe care îi consideră mincinoşi, profund corupţi şi incompetenţi: „Ştiu că nu a uitat că a fost demis cu votul a 7,4 milioane de oameni, însă boala din el îi întunecă mintea, nu poate concepe că românii îl percep ca un ilegal, ca un impostor, ca o ruşine pentru România! Ne minte pe noi şi se minte pe sine însuşi! Foloseşte justiţia ca un scut pentru propriile ilegalităţi, se autovictimizează, se erijează în salvatorul ei, singurul apărător al justiţiei, «conducător suprem al partidului, statului şi armatei». Uzează de numele partenerilor europeni şi americani în încercarea de a se da drept «alesul» acestora, spunând că nimic şi nimeni nu îl mai poate impresiona”, mai spune senatorul PSD.

Unii spun că a folosit împotriva colegei noastre, senatorul Gabriela Firea, un procedeu specific mafioţilor, securiştilor şi teroriştilor, eu spun că Traian Băsescu are nevoie de tratament psihiatric, aşa cum am mai spus şi în alte dăţi, exorcizarea fiind ultima soluţie care l-ar mai putea face să devină om”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Privatizările I.A.S.-urilor, o afacere cu mari semne de întrebare

TIMPOLIS a scris, de mai multe ori despre privatizările controversate de I.A.S.-uri din Timiş. În august 2008, fostul mi­nistru al Agriculturii şi deputat timişean P.D.-L. Valeriu Tabă­ră, depunea la D.N.A. o solici­tare de anchetare a modului în care au fost privatizate în Timiş o serie de unităţi agricole de tip I.A.S., vizate fiind în primul rând fostul I.A.S. Grabaţi, Grab­tim, şi cel din Sânnicolau Mare, Sin­agro S.A. La mai bine de cinci ani după aceea, nimeni nu mai ştia nimic. Aceasta, deşi chiar şi Corpul de Control al Ministerului Agriculturii a confirmat descoperirea unor nereguli, sesizând, la rândul său, D.N.A.

„O haită de parlamentari fac spectacol mediatic dintr-o afacere privată”

În legătură cu achiziţionarea terenului de la Nana, preşedintele a spus că a crezut că va fi un semnal pentru români să cumpere pământ şi să-l lucreze, dar că lui „i-a ieşit pe nas povestea aceasta”: „Am crezut că va fi un lucru bun, mai ales că nu erau bani la sacoşă, cea mai mare parte a banilor erau împrumutaţi. Am crezut că poate fi utilizat ca un semnal pentru români: cei care puteţi lua credite sau aveţi bani, sunt destui care au bani lichizi, era ca o invitaţie: puteţi cumpăra pământ. Ei, mi-a ieşit pe nas povestea asta”. Traian Băsescu afirmă, însă, însă, că ar repeta această poveste, pentru că merită.

În plus, adaugă că, dacă tot se află această comisie (parlamentară de anchetă – n.r.) în funcţiune, să vadă ce-i cu cele 2.000 de hectare de la Fundulea, „că iniţial spuneau că terenul e de la Fundulea, deşi nu era nicio legătură, şi cred că prefecţii şi primarii care au făcut operaţiunea de spoliere a Staţiunii de Cercetări Fundulea, de 2.000 de hectare de teren, trebuie să răspundă în faţa legii”, a declarat Traian Băsescu, marţi seara, într-o emisiune televizată. Adăugând că este „ghinionistă treaba”, pentru că primarii, prefecţii erau „tot de la P.S.D. şi P.C., la vremea aceea”.

„Dacă nu se vor ocupa ei de această restituire, mă voi ocupa eu şi voi sesiza organele statului, pentru că s-a mers prea departe cu minciuna şi falsul. O haită de parlamentari, în frunte cu un premier care nu are nimic comun cu responsabilitatea funcţiei, pun sub semnul întrebării şi fac un spectacol mediatic pe măsura neputinţei lor şi a incapacităţii lor de a guverna ţara, dintr-o afacere privată”, a acuzat şeful statului, citat de Mediafax. Preşedintele a spus că această comisie nu are nimic cu adevărul, este un fals care se serveşte populaţiei, de către nişte parlamentari care nu şi-au asumat decât responsabilitatea de a fi slugile lui Victor Ponta, într-un joc politic murdar.

Potrivit acestuia, zeci sau sute de mii de hectare de teren ale statului sunt deţinute sau exploatate, într-o formă sau alta, de „tot soiul de baroni ai P.S.D.”. „Comisia de anchetă ar trebui, dacă vrea să facă ceva pentru ţară şi nu pentru propagandă, să ancheteze ce se întâmplă cu terenurile statului, cine exploatează terenurile statului, în momentul de faţă, în ce condiţii se exploatează cele 300.000 de hectare ale statului”, a mai spus Traian Băsescu, precizând că aceasta ar fi o misiune demnă de o comisie parlamentară care controlează activitatea guvernamentală şi nu a unor privaţi.

Print Friendly, PDF & Email