Traian Băsescu le cere candidaților PMP să nu meargă în campania electorală cu „promisiuni fanteziste”

Marius Dugulescu, Roxana Iliescu si Traian Basescu Foto PMP TimisPreședintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, a participat sâmbătă, la Timișoara, la lansarea candidaților filialei pentru alegerile locale din acest an. Acesta le-a cerut să nu dezinformeze electoratul și să nu facă promisiuni fanteziste, transmite Agerpres.

 

„Aș vrea să plecăm toți de la premisa că vom câștiga aceste alegeri. Nu cred că un partid sau un om care intră într-o competiție o face ca să ia locul doi, trei sau patru. Oricine intră într-o competiție intră cu gândul și cu convingerea că o poate câștiga. Se poate întâmpla să nu câștigi, dar dacă pleci de la premisa că nu vei câștiga, de ce te mai duci în competiție? Spiritul acestui partid trebuie să fie spiritul învingătorului și, dacă intrăm în competiție cu gândul să câștigăm, cu certitudine, vom obține cel mai bun rezultat”, le-a spus Traian Băsescu, președintele PMP, celor aproximativ opt sute de membri și simpatizanți prezenți la eveniment.

De asemenea, acesta le-a cerut candidaților PMP să aibă un program ancorat în obligațiile care rezultă din Constituție pentru administrațiile locale, fără urmă de demagogie: „Nu aș vrea să constatăm că vreun candidat al PMP se duce în campanie electorală cu promisiuni fanteziste și dezinformează electoratul. (…) Vreau să ne confirmăm obiectivul de a fi un partid serios, care privește la obligațiile lui față de cetățeni în spiritul Constituției și al legilor”.

Totodată, președintele PMP a subliniat că vrea ca acest partid să respecte, fără excepție, parteneriatul cu cetățeni: „Sunt convins că vom câștiga destul de multe Primării, vom avea cuvânt greu de spus în multe Consilii (Județene – n.r.). Parteneriatul cu cetățenii trebuie să rămână prima obligație a membrului Partidului Mișcarea Populară, după ce va fi ales. Pentru că acest parteneriat este cel care-ți dă resursa viitoare, de încredere și pe care, odată câștigată, îți credibilizează activitatea, ca om politic.”

Președintele PMP a mai afirmat că nu neagă contribuția pe care partidele vechi, din anii '90, au avut-o la realizarea marilor obiective de țară, precum intrarea României în NATO și aderarea la UE, dar acestora le spune că le-a trecut timpul: „Este timpul unor partide politice noi, care să nu fi fost părtașe la toate compromisurile tranziției, unele necesare, altele nenecesare.”

Fostul șef al statului a apreciat că ineficiența, corupția sau incapacitatea de a crea sentimentul de încredere sunt elemente care arată că partide precum PSD sau PNL și-au epuizat capacitatea de a mai fi credibile și de a da țării și populației, noi obiective.

Nu aș vrea ca acest partid să fie partidul lui Băsescu. Acest partid este partidul vostru, este făcut pentru ca voi să slujiți țara prin acest partid, și nu pentru Traian Băsescu”, mai spus președintele PMP, Traian Băsescu.

Print Friendly, PDF & Email