Traian Băsescu, la Timişoara: „Aţi auzit vreun primar vorbind despre abandonul şcolar sau despre dreptul la sănătate?”

Roxana Iliescu Traian Basescu si Marius Dugulescu Foto PMP TimisAflat azi la Timişoara, Traian Băsescu a declarat că primarii ar trebui să fie preocupaţi să ia, pentru comunitatea pe care o reprezintă, măsuri la care îi obligă Constituţia, înainte de a se ocupa de cocotieri sau vaporaşe.

 

Nu mai am obiective politice personale. Electoratul mi-a dat tot ceea ce se putea: două mandate de parlamentar, două mandate de primar general al Capitalei, două mandate de preşedinte. Vreau acum să întorc spre electorat experienţa acumulată mulţumită electoratului. Şi o fac dintr-o obligaţie morală”, a declarat azi, la Timişoara, Traian Băsescu, preşedintele PMP. Adugând că, după alegeri, va sta cu ochii pe toţi cei care vor ajunge primari din partea PMP, pentru că îşi doreşte ca aceştia nu doar să facă ceea ce au promis, ci să acorde o atenţie mare şi prevederilor Constituţiei, care îi obligă să ia măsuri pentru comunitate, măsuri faţă de care actualii reprezentanţi ai administraţiilor locale nu manifestă niciun interes.

 „Aţi auzit vreun primar vorbind despre abandonul şcolar, de exemplu? Nu. Asta, deşi dreptul la învăţătură este prevăzut de art. 32 din Constituţia României. Deşi şi Primăriile răspund de ceea ce se întâmplă în şcoli. Aţi auizt de primari care facă anchete sociale pentru a afla cauzele abandonului şcolar? Este fundamental ca administraţiile locale să se implice în diminuarea abandonului şcolar, un fenomen în creştere de vreo 15 ani”, declară fostul şef al statului. Acesta afirmă că interesul primarilor se opreşte la contractele pe care trebuie să le încheie pentru reabilitarea de şcoli şi la numirea directorului sau consiliului de administraţie al şcolii.

De asemenea, atrage atenţia Traian Băsescu, nu a auzit reprezentanţi ai administraţiei locale preocupându-se de dreptul la ocrotirea sănătăţii pe care populaţia îl are potrivit art. 34 din Constituţie, deşi majoritatea spitalelor se află în subordinea administraţiei locale. „Aceşti oameni să-şi facă datoria conform Constituţiei”, a conchis fostul şef al statului.

Traian Băsescu a participat azi, la invitaţia Filialei Timiş a PMP, la o întâlnire cu candidaţii PMP la alegerile locale, cu membri şi simpatizanţi ai partidului, organizând şi o conferinţă de presă, împreună cu Roxana Iliescu, candidatul PMP la Consiliul Județean Timiș, şi cu Marius Dugulescu, candidatul PMP la Primăria Timişoara.

 

  

 

Print Friendly, PDF & Email