Traian Băsescu: „Exclud orice alianță cu PSD”

traian-basescu-la-timisoara-foto-tb-jpgPreședintele PMP, Traian Băsescu, a declarat vineri, la Timișoara, că după alegerile din luna decembrie exclude orice alianță cu PSD. Dar, spune acesta, „nici PNL nu reprezintă o soluție mai bună, dar nu miroase așa urât”.

 

Practic, noi nu avem soluții convenabile, dar exclud orice alianță cu PSD. Nici PNL nu reprezintă o soluție mai bună, dar cel puțin nu miroase așa de urât”, a declarat Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

Președintele PMP a mai afirmat că, dacă partidul pe care îl conduce va intra la guvernare, una dintre condițiile de pe masa discuțiilor va fi ca acesta să dea prim-ministrul. „De asemenea, structura Guvernului va trebui să aibă în mod obligatoriu Ministerul Reunificării”, a adpugat Traian Băsescu. Motivând că, după accederea în NATO și integrarea în UE a României, următorul obiectiv de țară este unirea cu Republica Moldova, ca proiect politic pe care „merită să ți-l asumi ca țară responsabilă pentru viitorul ei'”.

Traian Băsescu a mai afirmat că este nevoie de modernizarea completă a sistemului de sănătate, de punerea lui pe baze de funcționare concurențiale și, mai ales, de scoaterea medicilor din categoria bugetarilor, pentru ca aceștia să poată fi mai bine retribuiți.

În privința Legii Educației, fostul șef al statului afirmă că aceasta trebui  reintrodusă în sistem și lăsată să funcționeze neîntrerupt cinci ani, pentru „a restabili demnitatea sistemului de educație”.

Referitor la investițiile în infrastructură, președintele PMP spune că acestea nu sunt la nivelul dorit, afirmând că deși „România are alocate de la UE 43 de miliarde de euro, din care 9,5 miliarde de euro numai pentru infrastructură, nu s-a licitat nici măcar un tronson de autostradă” de către actualul Guvern.

O altă idee adusă în discuție de Traian Băsescu a fost necesitatea reîmpăduririi României în zonele defrișate, iar în privința agriculturii, relansarea marilor investiții, între care canalul Siret-Bărăgan și Canalul Dunăre – București.

traian-basescu-la-timisoara-foto-costi-dumaÎn ceea ce privește Justiția, liderul PMP a cerut respectarea cu sfințenie a ceea ce scrie în Constituția României, drepturile fundamentale ale omului și dreptul la un proces corect.

Traian Băsescu a fost prezent vineri la Timișoara la lansarea candidaților PMP Timiș în campania pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. În Timiș, listele PMP sunt deschise de profesorul universitar Radu-Liviu Șumălan de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, la Senat, și de actualul deputat Cornel Sămărtinean, la Camera Deputaților.

Print Friendly, PDF & Email