Traficul aerian pe Aeroportul Timişoara, redus aproape la jumătate

Foto: AIT

Aeroportul din Timișoara estimează pentru luna martie o scădere a traficului aerian de pasageri cu peste 40%.

 

Scăderea traficului aerian, explică oficialii Aeroportului Internaţional Timişoara, vine în contextul epidemiei de Coronavirus, ca urmare a măsurilor dispuse de Guvernul Italiei, dar şi de autoritățile române în ceea ce privește legăturile aeriene cu destinații din Italia.

„Această scădere, aproape la jumătate a traficului aerian, va conduce automat la o scădere a veniturilor aeroportului. Implicit, va fi redusă și activitatea aeroportuară, motiv pentru care vom adopta un plan de măsuri în vederea reorganizării activității aeroportuare și a reducerii cheltuielilor salariale și materiale”, declară directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Acesta menţionează că Administrația aeroportuară, prin măsurile organizatorice pe care le va lua, va ține cont de drepturile salariaților conform Regulamentului Intern în vigoare, precum și de cele legale, prevăzute în Codul Muncii: „În același timp, este responsabilă pentru susținerea în stare de operaționalitate a infrastructurii aeroportuare în condiții de eficiență economică și va acționa în consecință.”

Print Friendly, PDF & Email