Traficul aerian de marfă pe Aeroportul Timişoara este în creştere (P)

 În primele patru luni ale acestui an, Aeroportul Internațional Timișoara a înregistrat o creștere consistentă a traficului de marfă, cu 60% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, cee ace reprezintă un indicator al dezvoltării stabile și sustenabile a economiei regionale.

 

În Timișoara operează, în momentul de faţă, transportatori de marfă consacrați, cum ar fi UPS/TNT, FedEx, DHL etc. De luni până vineri, la Timișoara sosesc curse de la Katowice, Budapesta, Cluj, Liege și pleacă spre Cluj, Budapesta, Basel şi Nürnberg.

În aprilie, companiile de transport aerian au încărcat și descărcat peste 500 de tone de marfă. În total, în primele patru luni ale anului au fost transportate 1965,4 tone de mărfuri de la și spre Timișoara, cu peste 60% mai mult față de primele 4 luni ale lui 2017.

În cursul anului trecut, în total în România, au fost transportate pe cale aeriană 44.983 de tone de marfă. Dintre acestea, 37.415 au fost transportate prin Aeroportul din București. Timișoara a înregistrat 4580 de tone de marfă, mai mult decât toate celelalte aeroporturi ale țării la un loc.

Transportul aerian de mărfuri permite regiunilor, indiferent de localizarea lor geografică, să se conecteze eficient la nodurile aeriene și la rețelele globale de transport aerian, într-un mod rapid și fiabil. Acest lucru este vital pentru implementarea celor mai bune practici de afaceri. Dezvoltarea în ultima perioadă din regiunea de vest și investițiile demarate în acest an, prin construcția unor centre logistice, depozite de retail, centre industriale și de cercetare, au efect pe termen lung asupra economiei regionale, spun reprezentanţii AIT.

Pe de altă parte, economia regional, care implică un trafic și tranzit de mărfuri, nu ar avea o asemenea dinamică fără existența unui aeroport capabil să faciliteze activitățile operaționale specializate traficului de mărfuri.

Creșterea traficului aerian de marfă este un indicator extrem de important pentru dezvoltarea regiunii. Componentele electrice și electronice, ansamble și subansamble ale industriei automotive, produse ale industriei medicale, farmaceutice etc, cu un volum mic și valoare mare sunt transportate în întreaga lume pe calea aerului, asigurându-se astfel o eficiență constantă și o creștere economică durabilă. Astfel, se deschid noi piețe, se stimulează exporturile și importurile”, explică directorul Aeroportului Timișoara, Daniel Idolu.

Print Friendly, PDF & Email