Trafic în creştere la Aeroportul Internaţional Timişoara (P)

Primele nouă luni ale acestui an au adus la Aeroportul Internaţional Timişoara o creştere a numărului de pasageri cu 54%, comparativ cu perioada similară din 2016.

 

În perioada ianuarie-septembrie a fost înregistrată o creştere a numărului de pasageri cu 54%, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent. În primele nouă luni ale acestui an, 1.227.443 de pasageri au călătorit de la Aeroportul Timişoara, în timp ce în aceeaşi perioadă a lui 2016 au fost înregistraţi 798.346 de pasageri.

Şi numărul zborurilor a crescut. Dacă în primele nouă luni ale lui 2016, un număr de 9.923 de aeronave au aterizat sau decolat de la Timişoara, în acest an, numărul acestora a crescut cu 34%, înregistrându-se 13.264 de zboruri.

Reprezentanţii AIT spun că este extrem de important faptul că în această perioadă s-a înregistrat şi o creştere a gradului de încărcare al aeronavelor, cu 15%. Dacă în primele nouă luni ale lui 2016, o aeronavă decola sau ateriza în medie cu 80 de pasageri, în 2017, gradul de încărcare a fost de 92 de pasageri/aeronavă.

Lunile în care s-au înregistrat adevărate recorduri de trafic au fost iulie, august şi septembrie, când s-au depăşit 150.000 de pasageri.

Traficul cargo a înregistrat, şi el, o creştere de 9,4%, de la 2.808 tone în ianuarie-septembrie 2016, la 3.072 de tone, în primele nouă luni ale acestui an.

„Ne aşteptam la acest trend ascendent în primele nouă luni ale acestui an, fiind o încununare a tuturor eforturilor administraţiei Aeroportului Internaţional Timişoara de a investi în infrastructura aeroportuară şi de a crea condiţii optime şi atractive pentru companiile aeriene, cu scopul de a deschide noi destinaţii disponibile direct din Timişoara. Acest lucru s-a întâmplat de anul trecut şi va continua şi în cursul acestei luni, iar rezultatele se văd în creşterea de trafic aerian, a numărul de pasageri şi a numărului de zboruri”, declară directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Print Friendly, PDF & Email