Trafic în creștere la Aeroportul Internațional Timișoara (P)

Primele trei luni ale acestui an au adus Aeroportului Internațional Timișoara o creștere a traficului în ceea ce privește numărul de pasageri, numărul zborurilor și traficul cargo. În plus, de luna viitoare, vor fi trei zboruri/săptămână spre Constanţa. 

 

În primele trei luni ale anului 2018 a fost înregistrată o creștere a numărului de pasageri cu 2,6%, comparativ cu anul precedent. Dacă în perioada ianuarie-martie 2017, 355.760 de pasageri au călătorit de pe Aeroportul Internaţional Timișoara, în perioada similară a acestui an au fost înregistrați 364.982 de pasageri. Majoritatea au ales să călătorească spre/dinspre București, Londra, München și Bergamo.

Şi la numărul de zboruri a existat o creștere, de 2,6%: 4.284 de aeronave au aterizat sau decolat de la Timişoara, în cursul primelor trei luni ale acestui an, comparativ cu lunile ianuarie-martie 2017, când au fost înregistrate 4.176 de zboruri.

În ceea ce privește traficul aerian de mărfuri, s-a înregistrat o creștere extraordinară în primul trimestru, când au fost transportate 1.464 tone, cu 53,7% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Ceea ce dovedește o dinamică crescută și permanentă a activităților economice a polului de creștere Timișoara-Arad.

În urma anulării unor zboruri ale companiei Ryanair, determinate exclusiv de considerente comerciale, vom încerca să identificăm noi oportunități de zbor, astfel încât să putem menține constant, stabil și în condiții de eficiență economică numărul de pasageri înregistrați în anul de vârf 2017. Estimăm că în următorii ani, numărul de pasageri se va stabiliza și va crește moderat, astfel că pregătim investiții pentru a putea gestiona un volum de trafic mai mare comparativ cu cel prezent, în condiții sporite de confort”, declară directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Începând cu programul de vară, la Aeroportul Internațional Timișoara au fost suplimentate frecvențele de zbor pentru patru destinații: Memmingen (de la două la trei zboruri/săptămână), Valencia (de la una la două curse/săptămână) , Tel Aviv (de la două la trei curse/săptămână), Dortmund (de la două la trei curse/săptămână) și Bologna (de la două la trei curse/săptămână).

Companiile aeriene au decis să nu mai includă în programul de vară destinațiile Berlin, Düsseldorf-Weeze și Eindhoven.

De asemenea, Tarom a introdus destinațiile Iași (câte patru curse/săptămână) și Cluj (trei curse/săptămână), pe lângă cele 26 de curse existente spre/dinspre București. În plus, începând cu luna iunie, Blue Air va introduce destinația Constanța, cu trei zboruri/săptămână.

Sezonul estival va debuta în 25 mai, când se va da startul primelor curse charter. În această vară sunt programate zboruri spre Turcia (Antalya, şase curse pe săptămână) şi insulele grecești (Heraklion – Creta, două curse săptămânale și Zakynthos, o cursă pe săptămână).

Print Friendly, PDF & Email