Trafic de persoane prin Vama Cenad

POLITIA DE FRONTIERAPoliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad au depistat doi români, soţ şi soţie, care au încercat să scoată ilegal din ţară un bebeluş, pe care l-au ascuns sub fusta mamei. Iar câteva ore mai târziu, o tânără kazahă care urma să fie traficată spre Germania.

 

Pe sensul de ieşire din ţară, de la Vama Cenad, s-a prezentat, duminică seara, la volanul unui autoturism BMW,  A. Vasile, în vârstă de 25 ani, însoţit de soţia sa, N. Maria, în vârstă de 22 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Mehedinţi.  Aceştia călătoreau însoţiţi de cei doi copii ai lor, în vârstă de cinci şi, respectiv, şase ani. 

Poliţiştii de frontieră au descoperit, însă, pe podeaua autoturismului, ascuns sub fusta mamei, şi un alt copil – o fetiţă în vârstă de cinci luni, fiica celor doi, pentru care părinţii au prezentat un certificat de naştere, eliberat de autorităţile belgiene. Cei doi au declarat că au recurs la această metodă pentru că doreau să ajungă în Belgia şi nu au ştiut care este procedura pentru a obţine un document valabil de călătorie pentru copil.

Poliţştii de frontieră au întocmit pe numele celor doi un dosar penal pentru participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei, complicitate de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei şi tentativă de trecere frauduloasă a frotierei.

Câteva ore mai târziu, în aceeaşi Vamă a fost descoperită o femeie care încerca să ajungă ilegal în Germania. În dimineaţa aceasta, la ora 3.30, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul german V. Vjaceslav, conducând o autoutilitară Mercedes, înmatriculată în Germania. La controlul de frontieră, a prezentat şapte documente de identitate germane. Având suspiciuni, poliţiştii de frontieră au trecut la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperită o femeia care era culcată pe podeaua din spate, între cele două scaune ale microbuzului –  V. Yulia, de 20 de ani, cetăţean kazah, care dorea să ajungă în Germania, dar nu avea viză Schengen.

Pe numele tinerei a fost întocmit un dosar penal pentru trecere ilegală a frontierei, iar pe numele şoferului, pentru trafic de migranţi.

Print Friendly, PDF & Email