Tradiţia maramureşeană, în lucrări expuse la Muzeul Satului Bănăţean

Sursă foto: Muzeul Judeţean de Artă Baia Mare

Timp de trei luni, Muzeul Satului Bănățean Timișoara găzduiește o expoziție în cadrul căreia publicul poate admira 12 lucrări de pictură și 6 lucrări de sculptură semnate de Mihai Olos și Vida Gheza, doi cunoscuți artiști, apreciați la nivel național și european.

 

Expoziția, intitulată Centrul Artistic Baia Mare în forme, culori și tradiții, prezintă modul în care tradiția maramureșeană se reflectă în creația artiștilor Școlii de pictură de la Baia Mare, precum și valorile estetice specifice acestei școli, care are rădăcini adânci încă de la începutul secolului XX. Lucrările prezentate contribuie la promovarea și aprecierea artei plastice românești în context internațional, într-un an special în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii.

Evenimentul este organizat de Muzeul Satului Bănățean împreună cu Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, sub egida Consiliului Județean Timiș și al Consiliului Județean Maramureș, alături de Muzeul Național al Țăranului Român București, în calitate de partener cultural.

Expoziția poate fi vizitată în Sala Expozițională Pavilionară – corp B parter din cadrul Muzeului Satului Bănățean Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email