„Totul este altfel”, un spectacol al companiei Nézőművészeti, jucat la Teatrul Maghiar din Timișoara

Sursă foto: Nézőművészeti Kft.

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara va găzdui săptămâna aceasta două reprezentații ale spectacolului Totul este altfel, pe o temă legată de sănătatea mintală, un spectacol produs de compania Nézőművészeti Kft. din Budapesta.

 

Compania independentă Nézőművészeti Kft. din Budapesta revine pentru al treilea an consecutiv la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, de această dată cu două reprezentații ale spectacolului Totul este altfel, ce vor avea loc miercuri, 18 octombrie, de la orele 180 și 20, la Sala Studio.

Totul este altfel este regizat de Gyulay Eszter și îi are în distribuție pe actorii Soltész Bözse și Marton Róbert. Spectacolul va fi tradus în limba română, la cască.

Spectacolul, bazat pe cartea scrisă de Teodóra Kulcsár și Dániel Oravetz Nu sunt nebun, sunt doar schizofrenic, ajută publicul să înțeleagă cum este viața de zi cu zi pentru persoanele cu boli mintale. Prin intermediul poveștii adevărate a unui băiat talentat și a unei fete sensibile, publicul obține o perspectivă asupra unei relații obișnuite, dar în egală măsură extraordinare, iar cele două personaje arată suișurile și coborâșurile trăirii acesteia din două perspective diferite. Ați întâlnit vreodată pe cineva despre care considerați că „nu trăiește în realitate”? Cât de repede l-ați catalogat drept nebun? V-ați întrebat vreodată ce percepe el despre realitate? Care ar putea fi starea de spirit, cum poate funcționa gândirea cuiva a cărui legătură cu realitatea s-a fisurat? Sunt întrebări la care acet spectacol încearcă să ofere un răspuns.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete a Teatrului Maghiar, de pe strada Alba Iulia nr.2, de luni până vineri între orele 13-19, sau online pe www.ticket.tm-t.ro, la prețul normal de 20 de lei sau preț redus de 10 lei pentru studenți și pensionari.

 

Print Friendly, PDF & Email