Tobe de război vor răsuna în inima Timișoarei

PeregriniiSunetul amenințător al tobelor de război va capătă vineri, 17 iunie, seara, de la ora 21, în chiar inima Timișoarei, în Curtea cu castan a Casei Artelor, o altă semnificație.

 

Sunetul tobelor de război nu îi cheamă pe vitejii cavaleri sub arme, întru apărarea cetății, ci vestește nemaipomenit spectacol. O întâmplare de zile mari în care tinerii barzi de la Peregrinii și arcașii clubului Tm Archery reînvie atmosfera vremurilor de demult”, spune Andreea Medinschi, responsabil comunicare în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Timiş.

Tobe de război este un spectacol de reenactment istoric, muzică veche și dans care va aduce în fața spectatorilor mari și mici, vechi tradiții uitate și va oferi o experiență unică, un show ce îmbină spectacolul de modă veche al străzii cu o lecție interactivă de istorie, o prezentare a vechilor tehnici ale arcașilor, dar și a altor vechi stiluri de luptă.

Tinerii menestreli de la Peregrinii și camarazii lor de arme, arcașii de la Tm Archery au pregătit atât un concert de muzică veche însoțit de dansuri istorice, cât și demonstrații de duel medieval, prezentări interactive de arme și echipament istoric, și firește, tir cu arcul, inclusiv un concurs cu premii pentru public”, spun organizatorii evenimentului.

Peregrinii, la Casa Artelor

Spectacolul este urmat de deschiderea, în vechiul beci al Casei Artelor, a unei expoziții interactive de arme și armuri, care va fi prezentată de invitatul de onoare al evenimentului, un armurier de modă veche, timișoreanul Călin Man.

Spectacolul este organizat de Asociația Culturală Pentagon, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Direcției Județene pentru Cultură Timiș.

Print Friendly, PDF & Email