Toate însemnele de campanie cu mesajul “USL trăieşte” au fost date jos, la Timişoara

usl-traiesteEdilul Timişoarei Nicolae Robu, a anunţat că PNL a obţinut câştig de cauză în urma plângerii depuse la Biroul Electoral Central, instituţia tranşând în favoarea liberalilor şi decizând că toate afişele de campanie care poartă însemnele “USL trăieşte” trebuie date jos.

 

Marţi, edilul Timişoarei şi preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a revenit asupra subiectului, informând că a avut o discuţie de principiu cu preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, despre care spune că i-ar fi solicitat să îi lase pe reprezentanţii PSD să îşi dea jos singuri toate materialele de campanie în care se prevalau de formula care evoca faptul că proiectul USL continuă. Cum angajamentul asumat de reprezentanţii PSD Timiş, zilele trecute, nu a fost îndeplinit până la finalul săptămânii trecute, când a fost termenul-limită convenit de comun acord, edilul Nicolae Robu a anunţat marţi că o echipă Salvo  a dat jos, la începutul acestei săptămâni, ultimele însemne electorale afişate de PSD, care făceau trimitere la faptul că proiectul USL continuă.

Nota de plată pentru serviciile echipei Salvo, mai spune primarul, le va fi trimisă, a mai precizat edilul Nicolae Robu, reprezentanţilor PSD Timiş, pentru că, spune el, nu este corect că Primăria Timişoara să achite, din banii timişorenilor, aceste costuri generate de ilegalităţile comise de PSD: “A fost dat jos şi ultimul panou ilegal al PSD pe care era acel mesaj de intoxicare că USL ar exista. Nu am făcut încă totalul costului, dar vom face şi vom cere PSD-ului să plătească. Eu am fost cât s-a putut de înţelegător şi, la solicitarea preşedintelui Titu Bojin, am stopat acţiunile de intervenţie ale Primăriei, lăsând PSD-ul să îşi dea jos aceste materiale până duminică seara. Cele care au rămas după duminică seara evident că au fost date jos cu forţa autorităţii. Nu e normal să cheltuim banii timişorenilor ca să înlăturăm ilegalităţile PSD-ului”.

Într-un comunicat de presă remis de PNL, zilele trecute, se arăta că „Hotărârile BEC în spețele din județele Timiș, Olt și Vaslui obligă PSD și acoliții săi să înlăture materialele electorale care conțin denumirea USL. Tentativa grosolană a social-democraților de a înșela electoratul cu iluzia că USL continuă să existe a eșuat lamentabil. Facem un apel către toate autoritățile locale, către Poliție și Jandarmerie să vegheze la aplicarea de urgență a hotărârilor Biroului Electoral Central, astfel încât toate materialele care conțin furtul PSD, sub formulele USL trăiește! și Continuăm USL!, să fie îndepărtate.”

Print Friendly, PDF & Email